Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zapytanko czy ktoś mógł bi mi pomóc jak podpiać centralke na pilota do orginalnej w samochodzie zeby nie było problemow jak ktos wie to był bym wdzieczny o jakis schemat posiadam e36 320. Dzieki pozdrawiam.
Opublikowano

ja tez bylbym wdzieczny za podanie shematow podlaczenia do e36 320 sedan

i ew jakies linki bo dopiero mam zamiar kupic i chce wybrac cos z allegro:P

Opublikowano
Jak jestescie zainteresowani to moge wam podeslac instrukcje/schematy jak co podlaczyc. O ile oryginalnie samochod nie byl wyposazony w dogrzewacz to troche rzezbienia bedzie (chyba ze kupicie kompletny unit przystosowany do konkretnego modelu: piec, wszystkie przewody, pompe paliwa, pompe wody, kable itp.). Pozostnie jeszcze zgranie tego z instalacja samochodu i ewentualnie jakies sterowanie: wlacznik, pilot, zegar. No i jesli zrobi sie to jak nalezy to nie obedzie sie bez kodowania (chociaz, jesli klima nie jest automatyczna to nie koniecznie). Suma sumarum jak sie to robi od zera a nie tylko maly upgrade to koszty moga byc spore...
Opublikowano

Im raczej chodziło o sterowanie zamikiem centralnym z piota.

Teraz już nie pamiętam dokłądnie jak to szło, ale polecam portal www.elektroda.pl tam dość dokłądnie opisywałem , zresztą nie tylko ja, jak podłączyć taki sterownik.