Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moje sliczne autko wrocilo w koncu od mechanika, tylko z niewiadomych przyczyn nie dziala mi radio. Nie reaguje na zadne przyciski kompletnie na nic jakbym mial atrape. Komputer i zegar dzialaja i wyswietlaja wszystko jak nalezy. Sprawdzilem bezpieczniki nr 46 i 69 ( kozystalem z tej rozpiski w schowku) i maja biale blaszki w srodku wiec powinno byc ok.

Mechanik powiedzial ze po odlaczeniu aku(wczesniej jak odlaczlem to dzialalo jak nalezy) moglo sie rozkodawac(tylko ze ono wogle nie dziala!), szukalem na forum ale tylko w innych modelach trzeba podac kod. Sprawdzilem w instrukcji nie ma zadnych informacji na ten temat, na karcie od radia mam podany tylko Model:BP7266 i Nr seryjny, zamiast Safety-Nr. mam 4 kreski.

Moze ktos sie wczesniej spotkal z czyms takim i wie, co moze byc przyczyna tej dziwnej usterki i jak ja usunac?

Pozdrawiam

E38 735iA Sport Individual 99`
Opublikowano
na karcie od radia mam podany tylko Model:BP7266 i Nr seryjny, zamiast Safety-Nr. mam 4 kreski.

Chodzilo mi o to, ze na karcie od radia takiej tekturowej przyklejonej do instrukcji oblsugi, niema numeru tylko cztery kreseczki zamiast tego. A radia nie da rady wogle wlaczyc, mozna wciskac wszystkie przyciski, przeklinac i tak nic sie nie pokazuje.

Opublikowano
A czasem u tego mechanika nie spawali czegoś w aucie

Tak, mocowanie wachaczy lewy przod, ale po ty mradio dzialalo, pamietam bo zawsze jak przkrecalem kluczyk to mi mrugal komunikat ze nie mam plyt w magazynku. Teraz nawet ten komunikat sie nie pojawia.

Opublikowano
Skoro przed wizyta u mechanika dzialalo, to niech on sie martwi.

IMHO trzeba je wyjac i sprawdzic, czy w ogole dochodzi do niego zasilanie.

Skoro BC dziala to radio tez chyba powinno, jeden i ten sam panel. Wczoraj byl elektryk, obejrzal podlaczyl pod komputer i stwierdzil ze nie wie co jest grane (nie ma zadnych bledow). Stwierdzil ze moze trzeba wcisnac i przytrzymac jakies dwa klawisze jak jest zablokowane. Probowalem trzymac ten od wlaczania ale nie pomaga. Nie mam zadnego pomyslu a wizyta w serwisie tez mi sie nie widzi.

Opublikowano
Nie koniecznie, Dawno dawno temu miałem E39 540i i też coś mi tam spawali po odebraniu auta nie działało radio, słychać było tylko szum, okazało się,że tuner sie zjarał, Naszczęście w mojej kopalni części miałem podobny z E38, wymiwniłem i radio zaczeło działać, grać i spiewać i cośtam cośtam.
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Ja mialem tylko spawane mocowanie wachacza bo sie "urwal", czy przez to moglo sie spalic radio?? Podlaczana byla tez lampa z przodu, halogeny i kierunkowskaz. Czy przy montazu na skutek zwarcia moglo sie cos spalic w jakis cudowny sposob??