Skocz do zawartości

centralny zamek nie otwiera prawych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wiem ze duzo jest o centralnych zamkach, ale akurat o moim problemie nie znalazłem nic konkretnego. Mam e36 sedan. Otóż zamyka sie wszystko normalnie, ale gdy otwieram centralny zamek to wszystkie drzwi poza przednimi prawymi sie otwierają. Bolec ten w tapicerce w prawych przednich drzwiach sie podnosi, ale drzwi sie nie otwierają. Wtedy musze puknąć ręką w okolicach klamki na zamknietym centralnym i dopiero sie drzwi otworzą.Tak sie dzieje tylko czasem, ale ostatnio coraz częsciej. Centralny mam na pilota w kluczyku fabryczny. Zamek na kluczyk mam tylko w drzwiach kierowcy. Mozna to rozebrac i wyczyscic, czy cos wymienic, czy to nierozbieralne wszystko jest i trzeba cały zamek wymieniac?
Opublikowano
Hello. W E-30 miałem taki sam problem. W moim przypadku wystarczyło zdjąć tapicerkę z drzwi i wypsikać preparatem smarującym cały mechanizm zamka - po tym śmigał jak szalony :cool2:
:)