Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,wczoraj wymieniałem już dosyć przepracowany płyn od wspomagania(miał kolor szarawy),zabrałem sie za odkręcenie sruby ej przy pompie i drugiej przy przekładni,zlałem cały płyn i wkreciłem sruby na nowo,zalałem nowy atf czerwony i pojawił sie problem,do zbiorniczka wlałem tylko 700 ml płynu ,wiecej nie weszła.w czym jest problem,moze specjalne sruby ktore tam sa nie pokryły sie z otworami od węza?dodam ze pompa po odpaleniu po zalaniu płynem zabuczała ale po chwili przestała i jest ok,tylko ten stan płynu mnie martwi.miał ktoś tak prosze o pomoc
Opublikowano
witam,wczoraj wymieniałem już dosyć przepracowany płyn od wspomagania(miał kolor szarawy),zabrałem sie za odkręcenie sruby ej przy pompie i drugiej przy przekładni,zlałem cały płyn i wkreciłem sruby na nowo,zalałem nowy atf czerwony i pojawił sie problem,do zbiorniczka wlałem tylko 700 ml płynu ,wiecej nie weszła.w czym jest problem,moze specjalne sruby ktore tam sa nie pokryły sie z otworami od węza?dodam ze pompa po odpaleniu po zalaniu płynem zabuczała ale po chwili przestała i jest ok,tylko ten stan płynu mnie martwi.miał ktoś tak prosze o pomoc

zalej na max i przy zapalonym silniku krec kolami w lewo do oporu i w prawo..dolewaj plynu i nie zakrecaj nakretki dopoki nie odpowietrzysz ukladu :duh:

Opublikowano

nie masz się czym martwić. do suchego układu wchodzi trochę ponad 1 litr płynu. jak zlałeś stary to nie wyciekł on całkowicie. /trochę się zatrzymało w układzie/ i nigdy nie malejesz dokładnie tyle ile za pierwszym razem w fabryce. ja też ostatnio wymieniałem i weszło coś około 850ml. i jest pod korek. zrobiłem już 1000 km i nie ubyło nic więc układ jest napełniony. u ciebie widocznie miało wejśc tylko 700 ml.

pojeździj trochę i w razie czego dolej. jak nie słychać pompy to znaczy że płyn jest w układzie /i nie ma powierza/ i wszystko jest w porządku.