Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem jest następujący... Moja trójeczka świeżo sprowadzona z Niemiec najprawdopodobniej nie pracuje na wszystkich cylindrach. Objawia się to nierówną pracą silnika. najdziwniejsze jest to ze jak ją odpalę to wydaje się że chodzi dobrze a po przełączeniu na drugi bieg (a dokładniej to chyba chodzi o puszczenie gazu i spadek obrotów) przestaje pracować równo :(

To samo jak odpalę to chodzi ładnie a po przegazowaniu znowu problem. Wymieniłem świece i nic... może to kwestia przewodów wysokiego napięcia?

Podajcie co myślicie... co to może być? :zalamany:

Opublikowano
Witam,

Problem jest następujący... Moja trójeczka świeżo sprowadzona z Niemiec najprawdopodobniej nie pracuje na wszystkich cylindrach. Objawia się to nierówną pracą silnika. najdziwniejsze jest to ze jak ją odpalę to wydaje się że chodzi dobrze a po przełączeniu na drugi bieg (a dokładniej to chyba chodzi o puszczenie gazu i spadek obrotów) przestaje pracować równo :(

To samo jak odpalę to chodzi ładnie a po przegazowaniu znowu problem. Wymieniłem świece i nic... może to kwestia przewodów wysokiego napięcia?

Podajcie co myślicie... co to może być? :zalamany:

moze lapie gdzies slepe powietrze...wezyki..gumy pekniete itd. najpierw sprawdz to :norty:

Opublikowano
jesli cos jest nietak ze niechodzi na wszystkie cylindry to po 1 trzeba wyminic swiece albo przewody wiec swiece wymieniłes to zostały ci przewody jesli to nie pomoze to moze cos byc w kopułce moze byc po przypalana ja tak miałem wymieniłem i wymieniłem jak reka odjac
Opublikowano
Wymiana kabli niestety nie pomogła :( Ale jest nowa informacja... nowe świece po wyjęciu są okopcone, osmolone czy jak tam to nazwać... ja się nie znam więc co to może znaczyć???