Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam instalacje Stag-300. Ostatnio pojawił mi sie problem z przełączaniem na gaz. Z tego co pamiętam temperaturę przełączania mam ustawioną na 30stopni. Ale ostatnio po zapaleniu (gdy silnik jest jeszcze zimny) jak tylko przekroczy ustawione tam obroty przełącza się od razu na gaz. Instalację mam jeszcze na gwarancji także ostatnio podjechałem i wymienili mi czujnik temperatury. Ale nic to nie dało. W tym tygodniu znowu się do nich wybieram ale jeszcze chciałem was zapytać o zdanie co może być jeszcze tego przyczyną?
Opublikowano

Przyczyn może być naprawdę dużo. Od złych ustawień i konfiguracji w programie (przydałyby się screen'y) do spraw montażowych związanych z czujnikami i ich połączeniami (przydałyby się fotki).

Ogólnie rzecz biorąc przyczyną najprawdopodobniej jest pobieranie przez sterownik fałszywych informacji dotyczących temperatury reduktora. Nikt tu prorokiem nie jest i naprawdę ciężko jest pomóc posiadają tak niewiele informacji.

peace & love
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co to za piekarz który nie umie ustawić temp.?

- czujnik może być nie ten co trzeba

- ustawienie w programie może być nie tego czujnika co trzeba

- reduktor może sie nie zagrzewać ( jest gorący jak sie silnik grzeje?)

itp itd . . ..

zresztą to napisane juz powyżej . . . .

lepiej sie podłącz do kompa, i wrzucaj screeny, jak Ci wymienili czujnik i jest to samo, to niewiele warci są ci magicy gazownicy. . .