Skocz do zawartości

Mozna wlac rzadszy olej, czy lepiej nie kombinowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze zmienić olej i tu pojawia sie problem,

bo po odpaleniu klepią mi popychacze ale nie dlużej niż 5s także nie jest źle.

teraz jest 10w40 i chciałem wlać 5w40 żeby zniwelować to klepanie, no i na rzadszym oleju lżej chodzi silnik :wink:

ale naczytałem sie sporo o tym ze jak wleje sie rzadszy olej to silnik sie rozszczelni,

a może wlać 10w40 i dolać jakiś badziew typu ceramizer (w teście w tvn turbo nawet niezle wypadl)

przebieg auta to 180.000km

Opublikowano

w zyciu nie zmieniaj na rzadszy :!:

proponuje po prostu zmienic olej, moze byc tez 10w40 - moze po prostu zmiana pomoze, co do ceramizerow to nie wypowiadam sie bo nie korzystalem z ich pomocy :wink:

Opublikowano
Musze zmienić olej i tu pojawia sie problem,

bo po odpaleniu klepią mi popychacze ale nie dlużej niż 5s także nie jest źle.

teraz jest 10w40 i chciałem wlać 5w40 żeby zniwelować to klepanie, no i na rzadszym oleju lżej chodzi silnik :wink:

ale naczytałem sie sporo o tym ze jak wleje sie rzadszy olej to silnik sie rozszczelni,

a może wlać 10w40 i dolać jakiś badziew typu ceramizer (w teście w tvn turbo nawet niezle wypadl)

przebieg auta to 180.000km

nie kombinuj z rzadszym olejem...moze lepiej zmien firme :duh:

Opublikowano
Witam. poczytałem na forum o olejach do m-40 .Sam miałem dylemat auto swiezo sprowadzone i co tu wlac ? klekotanie nie było zbyt uciażliwe może z 2-3 sekundy po odpaleniu.Wlałem valvoline 10 w40 klekotanie ucichło podczas odpalania,zobacze jeszcze w poniedziałek rano co sie bedzie działo podczas rozruchu ,przebieg auta według licznika to 264 000