Skocz do zawartości

PROBLEM Z POMPA PALIWA"? PROSZE O POMOC :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nastepujacy problem kupilem autko we wloszech i po przyjechaniu do polski okazalo sie ze jak na wskazniku paliwo jest na pierwszej kresce to przy mocniejszym skrecie w lewo auto sie dlawi i gasnie jeszcze chwile sie pojezdzi i pozniej sa problemy z zaciagnieciem paliwa , jak sie dotankuje problemow brak, wloch cos prubowal mi tluamczyc ze niby jedna pompka jest nie orginalna i to przez to ale nie wiem czy dobrze go zrozumialem ;-/

moze mial ktos podobny problem?

Jesli to pompka to lepiej kupic uzywana orginalna czy nowa jakiejs innej firmy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Używaną już masz w swojej becie nowa to nowa chociaż podruba ale nowa.

Ja jeżdze na podrubie już od pół roku i nic się nie dzieje po za tym, że trochę głośniej pracuje(ta pompa) a mam lpg więc nie inwestuje w orginał bo wolę spalić podrubę za parę złoty jak orginął z ASO za jakieś siedem stówek.Z tego co mi wiadomo to pompę masz tylko jedną z tyłu pod siedziskiem kanapy są dwa zbiorniki i pompa jest w tym prawym.

Opublikowano
Dziwne te objawy...ale chodzi Ci,że jak wchodzisz w zakręt z większą prędkością czy chodzi o to że mocno skręcisz kierownicą??? Co do pompy to nowa (na 12 miesięcznej gwarancji), zamiennik, kosztuje około 160 zł...a nowa oryginalna, jak kolega napisał, około 700 zł...Twój wybór...
Freude am fahren...
Opublikowano

Pompkę masz tylko jedna i mieści sie ona za fotelem pasażera kierowcy.

Objaw który opisujesz wysoce prawdopodobne ze ma związek z wadliwym działaniem pompy paliwa. Wiec tak proponuje wyjeździć paliwo do stanu kiedy pojawiają sie problemy i wtedy na warsztacie podpiąć w obieg przy pompie manometr. Kręcąc rozrusznikiem sprawdzić ciśnienie jakie nabije pompa jeżeli niskie to jest jej wina.

znam przypadek gdzie przy 1/4 baku działy sie problemy

Co do kupna pompy wybrał bym używkę albo nową oryginalna. Gdybyś był klubowiczem miałbyś w inter carsie zniżki. normalnie wkład pompy kosztuje około 400-550 zł zależy do firmy czy Bosch czy VDO czy Siemens po zniżkach można ją kupić za około 370-450 zł.

Nie polecam podróbek pracują głośniej i to loteria może działać rok czy dwa lata a może działać tydzień. jeżeli masz czas na reklamacje i czekanie na pompę to kup podróbkę i użeraj sie z gwarancją. jeżeli miałbym patrzeć na koszta wybrałbym używana pompę można już taką kompletną kupić za 150 zł a nieprawdopodobne ze pociągnie 2 razy tyle co ta podróbka

Opublikowano
Pompkę masz tylko jedna i mieści sie ona za fotelem pasażera kierowcy.

Objaw który opisujesz wysoce prawdopodobne ze ma związek z wadliwym działaniem pompy paliwa. Wiec tak proponuje wyjeździć paliwo do stanu kiedy pojawiają sie problemy i wtedy na warsztacie podpiąć w obieg przy pompie manometr. Kręcąc rozrusznikiem sprawdzić ciśnienie jakie nabije pompa jeżeli niskie to jest jej wina.

znam przypadek gdzie przy 1/4 baku działy sie problemy

Co do kupna pompy wybrał bym używkę albo nową oryginalna. Gdybyś był klubowiczem miałbyś w inter carsie zniżki. normalnie wkład pompy kosztuje około 400-550 zł zależy do firmy czy Bosch czy VDO czy Siemens po zniżkach można ją kupić za około 370-450 zł.

Nie polecam podróbek pracują głośniej i to loteria może działać rok czy dwa lata a może działać tydzień. jeżeli masz czas na reklamacje i czekanie na pompę to kup podróbkę i użeraj sie z gwarancją. jeżeli miałbym patrzeć na koszta wybrałbym używana pompę można już taką kompletną kupić za 150 zł a nieprawdopodobne ze pociągnie 2 razy tyle co ta podróbka

Swoją orginalną boscha zmieniłem jak mi sie zawiesiła teraz mam podróbę to przynajmniej wiem czy mam sprawną bo ją słyszę nie jest to uciążliwe gdyż słychać ją tylko wtedy jeśli chcemy ją usłyszeć po prostu nie jest aż tak głośna jak niektórzy mówią .Dałem za nią jakieś 200 zł nie pamiętam w tej chwili i nie narzekam nie miałem przez pół roku rzadnych niespodzianek z jej strony a jeżdże na lpg a to podobno pomaga w psuciu pomp, dlatego nie inwestowałem w orginalną a nie dlatego że jest droga

.