Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja teraz rejestruje dwie fury na nowych zasadach,mam brief i szajn(stary typ)na razie idzie po staremu,bylem z papierami w wk bydgoszcz i wk sepolno krajenskie i powiedziano mi ze taka forma jest oki,wie ktos jak jest z przyczepami rolniczymi i traktorami?bo w urzedzie same sprzeczne zdania.pozdro
Opublikowano

Czyli rozumiem że z Niemiec mając brief i dowód rejestr. nie mam problemu z rejestracją.

A czy ktoś może oświecić mnie jakie dokumenty są przy zakupie auta z Belgii?

Bo właśnie się tam wybieram i jak coś się trafi..

Aha czy można kupić tablice tzw żółte w Niemczech, auto w Belgii i założyć te tablice?

Pzdr

Opublikowano
Czyli rozumiem że z Niemiec mając brief i dowód rejestr. nie mam problemu z rejestracją.

Teoretycznie nie ma problemu.

A czy ktoś może oświecić mnie jakie dokumenty są przy zakupie auta z Belgii?

Z Belgii masz czystą sytuację składany na pół dowód (taki czerwony w kształcie książeczki czekowej) i to wszystko co musisz mieć.

Aha czy można kupić tablice tzw żółte w Niemczech, auto w Belgii i założyć te tablice?

Skoro niektórzy jeżdżą po tablice dla belgijskich aut do Holandii to pewnie i z Niemiec też się da. Widywałem na giełdzie auta z Belgii na tablicach z żółtym paskiem.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Mozna brac z Niemiec zolty pasek na obce dokumenty ale podpisujesz oswiadczenie ze jestes swiadomy do czego one sluza,a sluza do dojazdu na przeglad,urzad itd-ja na nich smigam do Polski-mialem dunska ciezarowke a tablice z Niemiec z szlezwik-holsztynu.pozdro
Opublikowano
Witam.Kolega rejestrował teraz auto w Bydgoszczy tzn.wczoraj miał brif i wymeldowanie,nie było zadanego problemu :cool2:

To chyba jeszcze przed świętami,dzisiaj rejestrowałem auta w Bydgoszczy i musisz mieć Brief i mały Shein(dowod rejestracyjny),może byc stary wzór jak i nowy ale np.na rózowy(ten od tablic z żółtym paskiem) w Bydzie nie zarejestrujesz,tak samo jak masz tylko brief i kartke od wymeldowania tez nie zarejestrujesz.pozdro

Opublikowano

Witam

A rejestrował ( po nowych zasadach)ktoś z was auto sporwadzone z Francji, Chodzi mi o tzw. "kartę Eksportacyjną" to znaczy dowód rejestracyjny wystwiony na kupującego w prefektórze, czy przechodzi to bez problemu?

Opublikowano
Propouje indywidualnie podejść do swojego WK,bo różne sa interpretacje w różnych urzedach.pozdro
Opublikowano
Właśnie w PR I polskiego radia mówili, że w którejś z dzisiejszych z gazet jest artykuł na temat nowych przepisów odnośnie importu samochodów i problemów związanych z ich interpretacją. Problem w tym, że nie słyszałem jaka to gazeta :mad2:

kiedyś

E32 730

E36 318