Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pewien problem.

Jak okazało się kupiłem bunie z uszkodzonym wentylatorem klimatyzacji (spalone uzwojenie silnika) po założeniu nowego niedziała. ( mam 4 pinową wtyczkę ).

1) Więc prosze o opis sekwencji załanczania wentylatora klimatyzacji kiedy ma sie załanczać?

2) Gdzie są przekaźniki wenylatora i bezpieczniki ? (te które sprawdzałem są ok)

3) poza tym na po wpięciu na kompa mam błąd

1 temperature control wheel, right.

który to jest czujnik

wielkie dzięki za pomoc :D

Opublikowano

wymieniales sam wentylator czy razem z rezystorami :?: bo mogl pasc rezystor 1/2/biegu :duh: ..zobacz ten temat...http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=63745&highlight=temperatura+silnika..

powinno to ci cos wyjasnic :duh:..bespieczniki klimy to nr.9 15A oraz nr.20 7.5A... :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie mam pewien problem.

Jak okazało się kupiłem bunie z uszkodzonym wentylatorem klimatyzacji (spalone uzwojenie silnika) po założeniu nowego niedziała. ( mam 4 pinową wtyczkę ).

1) Więc prosze o opis sekwencji załanczania wentylatora klimatyzacji kiedy ma sie załanczać?

2) Gdzie są przekaźniki wenylatora i bezpieczniki ? (te które sprawdzałem są ok)

3) poza tym na po wpięciu na kompa mam błąd

1 temperature control wheel, right.

który to jest czujnik

wielkie dzięki za pomoc :D

Gdzieś na forum jest post w którym są dokładnie opisane piny.Co do przekażników są one pod lewym filtrem pyłkowym pod taka osłoną tam gdzie jest komputer.Są jeszcze dwa główne bezpieczniki wentylatora 40 i 50 A głęboko pod schowkiem w desce(najlepiej go wyjąć).Poszukaj tego postu o którym mówię tam jest wszystko super opisane.Post ten azłożył user o nicku doppawel czy jakoś tak dokładnie nie pamiętam.