Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie, jaka jest mozliwosc sprawdzenia spalania w aucie, poniewaz jade ogladac auto i nie chce zeby sie z czasem okazalo ze bardzo duzo pije, na co zwracac szczegolna uwage, wiem ze zbyt duze spalanie oleju, po kolorze przy uruchamianiu, a jak jest z benzynka? zrobic rundke autem i sprawdzic na komputerze? za wszelkie rady dzieki, i sorry jesli komus wyda sie to durne pytanie, ale jestem laikiem w tym temacie:)
Opublikowano
zeby realnie ocenic spalanie to bys musial zalac pelny bak wyjezdzic go zalac ponownie i policzyc spalanie z przejechanymi kilometrami na tym baku. a jesli ma komputer to tak mniej wiecej bys mogl policzyc, chyba jest taka funkcja ze oblicza ci spalanie na danym dystansie, oczywiscie taki dystans nie moze byc za maly, im mnijeszy tym wieksze przeklamania spalania. mozesz np. trafic na korki i sie przeraziac ze auto za duzo spala.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
dziek i za odp, czyli pozostaje mi wierzyc na slowo sprzedajacemu, a jeszcze jedno, zeby nie zaczynac nowego tematu, jakie dok musze posiadac jesli auto przejechalo do nas na kolach bez placenia 150 jurkow za rejestracje, na niemieckich blaszkach, oczywiscie przy rej mowie, ze przyjechalo laweta.
Opublikowano

brief, umowa kupna sprzedazy, pierwszy przeglada w polsce, VAT25 bodajze (albo 26), no i oplacona akcyze, i nie wiem czy to wchodzi od nowego roku czy juz weszlo ale bedzie trzeba miec stary dowod rejstracyjny.

a spalanie powinno byc niewiele wieksze niz podaje producent auta, o ile silnik i wszystko jest w dobrzym stanie a to szybciej ocenisz niz spalanie.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg