Skocz do zawartości

Zdalne sterowanie centralnym zamkiem-gdzie jest odbiornik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę o :modlitwa: wyrozumiałość.

W nowo zakupionym aucie (e36 318is coupe) mam tylko mały kluczyk (z immobilaiserem) ale chciałbym się dowiedzieć czy powinienem mieć duży kluczyk z pilotem a w tej chwili mam tylko kluczyk np. serwisowy?

Może znajdę gdzieś w aucie odbiornik sygnału z pilota w kluczyku i będzie sprawa rozwiązana, auto jest z 96r. a wtedy już instalowano "duże kluczyki". Proszę o podpowiedzi które pomogą wyjaśnić mi tę zagadkę :).

Serdecznie dziekuję za pomoc i Pozdrawiam !

Edytowane przez tjhiszpan
Opublikowano
Dzieki ale alarmu nie szukam i diody nie ma lub nie wiem gdzie powinna być! Wiem natomiast że były kluczyki które sterowały tylko wyłącznie centralnym zamkiem.
Opublikowano
Witam w BMW jest to zagadką lecz jeżeli masz orginalny kluczyk z imobilajzerem a bez pilota znaczy że centralny masz sterowany kluczykiem w dżwiach polecam kupienie centralk z pilotem i podpięcie pod tylną klapę lob pod wiązkę wychodzącą z lewych dżwi.
Opublikowano

Prosiłem o pomoc w rozwiązaniu zagadki :

Jaki powinienem mieć kluczyk?

Czy mam kluczyk np. serwisowy?

Doradztwo co mam sobie założyc jest mi zbędne.

Dziekuje

Opublikowano
a moze na poczatek wmontujesz jakies zdjecia twojego kluczyka itp,moze bedziemy mogli ci bardziej pomoc?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Kluczykiem serwisowym nie odpalił byś samochodu można nim tylko drzwi otwierać. Wszystko wskazuje na to że jeśli nie masz w kluczyku pilota lub pilota dodatkowego (ktoś mógł zakładać nie oryginalny alarm i podpiąć centralny) to masz centralny wyłącznie na kluczyk. Nie jest to sprawa podejrzana bo sporo aut nawet tych nowszych e36 wychodziło bez centralnego zamka na pilota.
BMW forever!!!
Opublikowano
Kluczykiem serwisowym nie odpalił byś samochodu można nim tylko drzwi otwierać. Wszystko wskazuje na to że jeśli nie masz w kluczyku pilota lub pilota dodatkowego (ktoś mógł zakładać nie oryginalny alarm i podpiąć centralny) to masz centralny wyłącznie na kluczyk. Nie jest to sprawa podejrzana bo sporo aut nawet tych nowszych e36 wychodziło bez centralnego zamka na pilota.

Jest dokladnie tak jak pisze Marko84s, mam tez E36 z 96 r. i podobna sytuacje, dwa kluczyki, szary i zwykly, zamek centralny jest ale otwierany wylacznie kluczykiem (i to tylko tym szarym - drugim "duzym" moge zamknac auto ale nie otworze go, czy to normalne ??). "Duzy" kluczyk ma przycisk i podswietla sie mala dioda, czy to znaczy, ze jesli chce miec zamek zamykany pilotem, wystarczy, ze kupie jakas centralke do zamka ???

Opublikowano
Wystarczy kupienie centralki i masz na pilota można nawet domykanie szyb na pilota podłączyć bo są takie centralki w sprzedaży.
BMW forever!!!
Opublikowano

Dzieki za pomoc !

Lusterko mam napewno bez odbiornika bo jest cienkie. :(

Ktory slupek masz na mysli mowiac "z tyłu przykrcony na słupku dachowym pod jego osłoną".

Dzieki i pozdrawiam,