Skocz do zawartości

Klimatyzacja (climatronic) raz działą a raz nie - wariuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z klimatyzacją - dwustrefowy climatronic

Raz działa a raz nie - mam jak np. klime ustawiną na 25 stopni i pokrętło na ciepło full, zaczyna się robić gorąco więć biorę 21 stopni i pokrętło na zimne - zero reakcji ...

Nawet nie wieje z nawiewów, po czym po około dwóch minutach zaczyna wiać mrozem z nawiewów... jakby była upośledzona jak jej sie chce to zadziała jak nie to nie

Nie wiem o co biega czwego to przyczyna ?

Dodam że:

- wyświetlacz od climatronica jest ok

- Czynnik klimatyzacji był wymieniany profilaktycznie niecały rok temu po zakupie - ale nie dam głowy że tam jeszcze jest =)

- Filtr pyłkowy wymieniłem dwa tygodnie temu

Cos ię dzieje ktoś wie obiawem jakiej awarii to jest ??

dzięki za odpowiedzi

.
Opublikowano

Nikt nie pomoże ?? panowie ??

Jaki jest obiaw padania jakiegoś chyba rezystora czy czegoś tam, wymaga to wyjęcia panelu climatronic i wlutowanie nowego rezystorka, opis naprawy gdzieś już był, ale jakie są objawy tej awarii ??

.
Opublikowano

Hej:) Typowe objawy padania rezystora w panelu Climatronica to naprzemienne załaczanie się i gaśniecie panelu. Ja tak miałem, że raz było wszystko ok i panel działał a na drugi dzień juz nie, a potem nagle właczał się w trakcie jazdy. Dodatkowo u mnie właczał się kompresor AC pomimo ze na panelu nic nie było załaczone.

Ja panel już naprawiłem - niestety klima u mnie nie działa bo permanentny brak czynnika - zostawiam to na wiosne do zrobienia.

Ty mówisz ze u Ciebie ten panel jest ok bo cały czas działa. Tak więc to chyba nie jest wina panelu.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"