Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie nigdzie nie moge znalezc tej przeplywki,bylem u dileraBMW cena zwalila mnie z nog 1.700zlszok.nie wiem co dalej,narazie bede musial zalozyc ten stary bo autko potrzebne,albo kupic tam gdzie PETERSEN,aha tylko nie wiem gdzie jak mozesz to daj namiary.POZD.

on kupowal chyba w inter cars sklep...masz namiary...http://www.intercars.com.pl/....jak masz znajomego mechanika to pogadaj oni maja upusty od 30-50% ....znam takiego :mrgreen:

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam nie mam takiego znajomego mechanika szkoda bo zawsze taniej by bylo,zadzwonie i zapytam o cene zobaczymy ile mi krzykna i dam ci znac.
Opublikowano
dzwonilem cena 1,260zl chyba zaloze ten stary :( ,,chyba ze prtersen cos pomoze bo on taniej kupil.

hardcore obiawy mieliśmy takie same co nie do końca oznacza że popsuło

sie to samo.Najpewniej to przepływomierz ale czy ktoś Ci to sprawdzał???

Bo można zapłacic 900 i morze sie okazac ze to nie to i wtedy ból bo jak wcześniej pisałem na elektronikę nie ma zwrotów

hej

Opublikowano

autko bylo podpinane pod kompa i gostek mowil ze cos z przeplywka jest ipozniej jeszcze dodal ze pompa wtryskowa tez juz slaba.Choc na zimnyym pali z dotyku na cieplym troszke trzeba dluzej pokrecic z trzy sekundy moze cztery chodzi rowniutko nie przerywa,jedynie tak jak pisalem wczesniej jest mulowaty na starcie,pozniej po 2 tys. idzie nawet dobrze jednak mysle ze powinien lepiej ciagnac,moge jeszczec raz podjechac i sprawdzic dokladniej ta przeplywke ,generalnie to czy komp wykryje usterke? skoro gostek cos mowil to chyba byla usterka.Aha jeszc ze jedna rzecz mianowicie czy u mnie juz byla wymieniana ta przeplywka?

czy z PIERBURGA JEST ORGINALNA FABRYCZNA,czy ti juz zamiennik?POZD.

Opublikowano

krótko mówiąc moge spróbowac Ci pomóc kupic z rabatem tylko musisz dac mi adres nablizszegi oddziału INTERCARS.Dzwoniłem specjalnie przed chwilą w Twojej sprawie do koleżki który pracuje w INTERCARS w moim mieście i powiedział ze mógłby spróbowac załatwic taką cenę w tym oddziale w Twoim regionie.Musisz byc świadomy braku możliwości zwrotu,więc właściwa diagnoza przepływki leży w twoich rękach i Ty za to ponosisz odpowiedzialnośc.Przepływomierz który u nich kupiłem (i który Ty ew.kupisz)to produkt PIERBURG bez znaków BMW ,jednak to jedyna firama która to robi ,jak wyciągałeś swój to widzałes na nim napis własnie tego producenta z tym ze do montowni samochodów trafiają ze znakaki BMW.

Z definicji częsci orginalnych to taka częsc która jest kupiona w autoryzowanej sieci danego producenta,kazda inna częśc mimo ze może byc robiona przez tego samego producenta kupiona poza siecią autoryzowaną w opakowaniu tego producenta nie jest orginałem.

hej

Opublikowano
autko bylo podpinane pod kompa i gostek mowil ze cos z przeplywka jest ipozniej jeszcze dodal ze pompa wtryskowa tez juz slaba.Choc na zimnyym pali z dotyku na cieplym troszke trzeba dluzej pokrecic z trzy sekundy moze cztery chodzi rowniutko nie przerywa,jedynie tak jak pisalem wczesniej jest mulowaty na starcie,pozniej po 2 tys. idzie nawet dobrze jednak mysle ze powinien lepiej ciagnac,moge jeszczec raz podjechac i sprawdzic dokladniej ta przeplywke ,generalnie to czy komp wykryje usterke? skoro gostek cos mowil to chyba byla usterka.Aha jeszc ze jedna rzecz mianowicie czy u mnie juz byla wymieniana ta przeplywka?

moze masz zaworki EGR pozapychane :?:

Opublikowano

moze masz zaworki EGR pozapychane :?:

moze zobacz to...http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=55635&highlight=zawor+egr.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=63680&highlight=zawor+egr.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=49538&highlight=zawor+egr.

Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=29414&postdays=0&postorder=asc&highlight=agr&start=15&sid=d786b18dc32addc09731288d15f4315c

zbigniewst zaworki egr dotycza chyba tylko silniki 530d z tego co ten gosciu tu pisze zajrzyj tam co wkleilem.

PETERSEN jutro pojade jeszcze raz i sprawdze ta przeplywke dokladnie jak cos to dam Ci znac,tylko jest problem bo np.w CZestochowie i w poblizu nie ma INTERCARS bynajmniej ja nieznalazlem,raczej wszystkie kolo Warszawy sa.Dzieki wam zaiteresowanie sie moim problemem,mysle ze w koncu uda mi sie cos z nim zrobicPOZD.

Opublikowano
Witam dzisiaj nie dalo rady,jestem umowiony na jutro tak wiec wszystko bede wiedzial jutro,a powiedzcie mi jeszcze czy np.jak nie pokaze usterki komp. to tez nie bede na 100%wiedzial czy to przeplywka,a Ty petersen jak doszles do tego ze to przeplywka?
Opublikowano
Witam bylem dzisiaj u innego gostka i ten podpiawszy autko pod kompa tez powiedzial ze przeplywka,ale doradzil mi zeby wymienic filtr powietrza na poczatek i przczyscic przeplywke nie wiem co tam trzeba przeczyszczac,jak ja mialem na wierzchu byla czysciutka.Co o tym myslicie co zrobic filtr ponoc 150zl kosztuje nie wiem co robic.POZD.
Opublikowano
Witam bylem dzisiaj u innego gostka i ten podpiawszy autko pod kompa tez powiedzial ze przeplywka,ale doradzil mi zeby wymienic filtr powietrza na poczatek i przczyscic przeplywke nie wiem co tam trzeba przeczyszczac,jak ja mialem na wierzchu byla czysciutka.Co o tym myslicie co zrobic filtr ponoc 150zl kosztuje nie wiem co robic.POZD.
Opublikowano

czyli wszysko wychodzi ze przepływka,filtr pow. jest b.wazny w turbo dislach

,ja wymieniam raz w roku,jeśli jest zużyty to koniecznie trzeba wymienic ale to za wiele nie da ,podobie jak z czyszczeniem przepływki,ja swój czysciłem przed tym jak go wymieniłem i zero róznicy.W środku przepływki (rury)są pionowe blaszki ,to one mierzą strumień powietrza,są b.delikatne.

Opublikowano
TZN. jak wyciagalem przeplywke to ogladalem filtr jak na moje oko byl jak nowka czysciutki nie uszkodzony nie wiem czy go wymienic od kupna minelo pol roku.
Opublikowano
Witam petersen mam zamiar kupic ta przeplywke,ale z twoja pomoca,jesli masz oczywiscie ochote pomoz,tylko jest problem jak to zrobic,bo tu u mnie w CZestochowie i okolicach nie ma tej firmy,moze masz jakis pomysl.POZD.
Opublikowano

spróbujemy to załatwic w poniedziałek,ja zadzwonie i zapytam gdzie jest najbliższy oddział i dam Ci znac ,najwyżej bedziesz musiał podjechac tam.A zrobimy tak ze ja dam zlecenie sciągnięcia przepływki do tego oddziału i nazwisko na które się powołasz.

Hej

Opublikowano
Dzieki petersen,a cena bedzie podobna jak u Ciebie?

hardcore musisz mi dac zanc czy chcesz przepływkę( telefonicznie)604056351

hej

Opublikowano
Witaj petersen bylem dzisiaj w tej firmie i nabylem przeplywke,zaplacilem 908 zl wszystko bylo naszykowane tak jak mowiles ,tylko nie wiem kiedy wymienie chyba po swietach dopiero to zaraz dam Ci tu znac co i jak a narazie dzieki za pomoc.POZD.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam petersen naraszcie znalazlem czas i wymienilem ta przeplywke ,odpalilem autko pochodzilo 20 min na wolnych obrotach i pozniej sie przejechalem i co i ciagnie az milo z dolu,ogolnie toczuc ze teraz sie jedzie,jeszcze raz dzieki petersen za pomoc.POZD
Opublikowano
Witam petersen naraszcie znalazlem czas i wymienilem ta przeplywke ,odpalilem autko pochodzilo 20 min na wolnych obrotach i pozniej sie przejechalem i co i ciagnie az milo z dolu,ogolnie toczuc ze teraz sie jedzie,jeszcze raz dzieki petersen za pomoc.POZD

witaj

nie ma sprawy,najważniejsze że wydatek nie poszedł na marne,teraz pozostało cieszyc się jazdą

hej