Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie

jest to dokładnie ten rysunek(podziekowania dla Zbigniewes)tyle ze perspektywiczny.Wymieniłem go sam,ok 45 min roboty,trzeba zdemontowac obudowę filtra pow(odkręcic górę,wyjąc ,potem dolna częśc na 4 imbusach ,odkręcic opaskę dolną przepływomierza i cała dolna częśc obudowy filtra pow. idzie do góry)nie wiem na ile jest to zrozumiałe ,jak coś to pisz .Nie bede sie podejmował diagnozy na forum;-) ale z tego co piszesz ,ze w dole nie ma mocy to tak jak u mnie,teraz cudo ;np. na 3 biegu od 1300 obr. wciska nie do oporu gaz >>>> chwila i mija 90km/godz.

A przed wymianą przyśpieszanie polegało na ciężkim rozpędzaniu i wciskaniu gazu .

Jeśli chodzi o sam przeplywomierz to niestety ,albo serwis BMW 1680zł,serwis opla ok.1200zl(ale nie ma ich w tej chwili)JA kupiłem w intercarsie w opakowaniu producenta PIERBURG i zapłaciłem 903 zł po mocnych zniżkach z racji ze pracuje w branży motoryzacyjnej.Byc moze sa jeszcze jacyś dostawcy ale ja ich nie znalazłem.Jak bedziesz potrzebował jakies numery czesci to Ci wrzucę

Pozdro

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zbigniewst dzieki za zainteresowanie sie moim tematem jutro sprawdze ten numer i bede szukal chce raczej nowa nie uzywke,aha a do ktorej firmy dzwoniles czy to do tej co wkleilem fotke z allegro,chyba ze masz jakies namiary.

dzieki petersen za cenne wskazowki jakbys mogl to daj ten numer przeplywki porownam z moim numerem zobaczymy czy bede te same.POZD.

Opublikowano

ja bym szukal tanszego rozwiazania tak jak zrobilem z filterkiem odmy do e-46 320d zamiast zaplacic 220zl. zaplacilem 89zl.w ASO BMW:cool2:

nie wszysko da sie obejsc taniej,tds bez znaczenia na nadwozie ma ten sam przepłwomierz i omega 25td(x25td),

Opublikowano
zbigniewst dzieki za zainteresowanie sie moim tematem jutro sprawdze ten numer i bede szukal chce raczej nowa nie uzywke,aha a do ktorej firmy dzwoniles czy to do tej co wkleilem fotke z allegro,chyba ze masz jakies namiary.

dzieki petersen za cenne wskazowki jakbys mogl to daj ten numer przeplywki porownam z moim numerem zobaczymy czy bede te same.POZD.

dzwonilem do tej firmy co podalem link...masz jeszcze raz..http://www.przeplywomierz.pl/

Opublikowano

Dzieki wam panowie juto porownam ten numer i sama przeplywke.

zbigniewst te przeplyki ktore proponujesz to sa warte kupna bo to orginaly raczej nie sa.POZD

Opublikowano

zbigniewst te przeplyki ktore proponujesz to sa warte kupna bo to orginaly raczej nie sa.POZD

Opublikowano

sa polecane tu na forum..chwala je i z tej firmy :cool2: w orginale placisz wiecej za znaczek niz za towar :norty: moge dac przyklad...potrzebowalem pompke spryskiwacza do Passata B5...w serwisie VW zaspiewali 217zl. kupilem podrobe i co sie okazalo..nr.katalogowy ten sam co orginal ..ta sama firma co produkuje..nie bylo tylko znaczka VW a zaplacilem 32zl. roznica spora :norty: :norty: :norty:

Opublikowano
Czy po wstawieniu nowej przepływki (Pierburg lub Bosh) nie trzeba wprowadzać nowych ustawień? Wystarczy ja podpiąć i wszystko działa poprawnie?
Opublikowano
Czy po wstawieniu nowej przepływki (Pierburg lub Bosh) nie trzeba wprowadzać nowych ustawień? Wystarczy ja podpiąć i wszystko działa poprawnie?

moim zdaniem przeplywomierz mozna przeprogramowac....w kazdym razie wiem ze w Passat B5 mozna na 100% to chyba i w BMW mozna :?:

Opublikowano

Witam numer u mnie jest nastepujacy :

PIERBURG

7.22184.00

ALE JEST JESZCZE JEDEN NIECO NIZEJ 2 246 084 wydaje mi sie ze ten wyzej.

Jeszcze jedna sprawa jak sie wyciaga ta wtyczke z tej przeplywki nie chce nic na sile bo moga popekac?

zbigniewst ciekawe czy beda mieli taka w tej firmie co podales.

Opublikowano

nie wiem czy dobrze rozumiem bo kolega zbigniewst pisze o przeprogramowaniu a Tobie chyba chodzi o ew.wykasowanie błędów lub zaprogramowanie go,ale z tego co wiem(tak było u mnie)wstawiasz nowy i po temacie.Jesze przez chwile jak wyjechałem z serwisu nic sie nie działo,po wymianie ,ale po ok kilometrze już dało sie odczuc .

Pozdrawiam

Opublikowano

nie wiem czy dobrze rozumiem bo kolega zbigniewst pisze o przeprogramowaniu a Tobie chyba chodzi o ew.wykasowanie błędów lub zaprogramowanie go,ale z tego co wiem(tak było u mnie)wstawiasz nowy i po temacie.Jesze przez chwile jak wyjechałem z serwisu nic sie nie działo,po wymianie ,ale po ok kilometrze już dało sie odczuc .

Pozdrawiam

to widocznie kom.sam sobie programuje dawke powietrza....pisalem o passacie bo kolega ma program i wpisal mu wieksza dawke powietrza i jest nie ten samochod...musieli by wypowiedziec sie na ten temat koledzy co na codzien zajmuja sie tym....u mnie w rejonie znam takich :duh: mialem na mysli czy jak obudowa pasuje czy mozna wgrac nowe ustawienia :duh:

Opublikowano
petersen ty wymieniales podpowiesz jak ta wtyczke wyciagnac zeby nie pekla,numer prawie taki sam tylko dwie koncowe cyfry sa inne.
Opublikowano

kupiłeś już przepływkę???Co prawda przewód wypinał mi kolega ,ale widzłem .trzeba cienki płaski śrubokręt i w gnieździe jest języczek ,spróbuj delikatnie podważyc,powinien się wypiąc

hej

Opublikowano
JESZCZE NIE KUPILEM NA POCZATEK ZADZWONIE DO TEJ FIRMY CO ZBIGNIEWST POLECIL,POZNIEJ POPYTAM TU U MNIE NA MIEJSCU ZOBACZYMY.SPROBUJE TAK JAK NAPIOSALES Z TYM PRZEWODEM MOZE NIE POPSUJE :?
Opublikowano
Witam zbigniwest dzwonilem do tej firmy i nie ma do tdsow ,moze jeszcze wiesz gdzie mozna nabyc to podaj namiar,moze ktos wie jeszcze gdzie mozna nabycPOZD.
Opublikowano
Witam zbigniwest dzwonilem do tej firmy i nie ma do tdsow ,moze jeszcze wiesz gdzie mozna nabyc to podaj namiar,moze ktos wie jeszcze gdzie mozna nabycPOZD.

zabacz tu moze on ma bo widze ze tez tym chandluje...http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2668015

Opublikowano
powiedz mi jeszcze ktory to jest numer prawidlowy ten PIERBURG 7.22184.00,CZY TEN ON JEST TROSZKE PONIZEJ 2 2460 084
Opublikowano

niestety tds to jeden z nie licznych do których nie ma przepływomierzy zmienników oprócz markowego pierburga,aha i jeszcze jedno nie daj sie nabrac jesli ktoś Ci proponuje podobny tzn z podobną wtyczką lub podobny z wyglądu,to musi byc konkretnie do danego modelu(musi miec swoje parametry)w przeciwny razie zapłacisz za tańszy (na eletronikę nie ma zwrotu) a potem i tak bedziesz musiał kupic właściwy

hej

Opublikowano
niestety tds to jeden z nie licznych do których nie ma przepływomierzy zmienników oprócz markowego pierburga,aha i jeszcze jedno nie daj sie nabrac jesli ktoś Ci proponuje podobny tzn z podobną wtyczką lub podobny z wyglądu,to musi byc konkretnie do danego modelu(musi miec swoje parametry)w przeciwny razie zapłacisz za tańszy (na eletronikę nie ma zwrotu) a potem i tak bedziesz musiał kupic właściwy

hej

i oto mi chodzilo...firma :cool2:..i nr. co wybity nie katalogowy

Opublikowano
Witam,wiec pisze wam jeszcze raz nazwa to PIERBURG i zaraz pod tym napisem jest ten numer 7.22184.00,a nieco nizej jest jeszcze ten 2246084 i jest on chyba katalogowy bo koncowe numery zgadzaja sie z tym co zbigniewst wkleil fotke (zobaczcie i porownajcie),czyli mam szukac tego PIERBURG 7.22184.00 zgadza sie?
Opublikowano
Witam panowie nigdzie nie moge znalezc tej przeplywki,bylem u dileraBMW cena zwalila mnie z nog 1.700zlszok.nie wiem co dalej,narazie bede musial zalozyc ten stary bo autko potrzebne,albo kupic tam gdzie PETERSEN,aha tylko nie wiem gdzie jak mozesz to daj namiary.POZD.