Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam E-36 Compact bez klimy. Od pewnego czasu zauważyłem że nawiew ustawiony na max grzania ledwo co wieje letnim powietrzem a czasami tylko zimne leci. Dzieje sie tak we wszystkich kierunkach nawiewu! W lecie nie będzie to problem ale teraz to udręka! Dodatkowo jak ustawię siłę nawiewu na 1 jest w miarę cicho, ale już na 2 i 3 z nawiewu zaczyna wydobywać się odgłos buczenia!!! Jak ustawi się na 4 buczenie ustaje!!!

Co radzicie?

Z góry dziękuję za rady - zmarznięty użytkownik BMW!!!

Opublikowano
prawdopodobnie masz zabrudzony wentylator, sprawdz filtr przeciwpylkowy, moze masz tez zwalne sterowanie, nie wiem jak jest w e36 czy linki czy podcisnienia steruja klapami.

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
Mam E-36 Compact bez klimy. Od pewnego czasu zauważyłem że nawiew ustawiony na max grzania ledwo co wieje letnim powietrzem a czasami tylko zimne leci. Dzieje sie tak we wszystkich kierunkach nawiewu! W lecie nie będzie to problem ale teraz to udręka! Dodatkowo jak ustawię siłę nawiewu na 1 jest w miarę cicho, ale już na 2 i 3 z nawiewu zaczyna wydobywać się odgłos buczenia!!! Jak ustawi się na 4 buczenie ustaje!!!

Co radzicie?

Z góry dziękuję za rady - zmarznięty użytkownik BMW!!!

sprawdz ile masz plynu w chlodnicy.. :?: :?:

Opublikowano
Auto mam pół roku i nie wymieniałem, sądzę że poprzedni właściciel tez nie! Trzeba będzie się za to zabrać jak najszybciej, bo zima ostra sie szykuje!