Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zona dziś kupiła e46 320d touring 02r.Przyjechałem tym autem noi strasznie czasami wyrywa kierownice.Na trasie dobrej drodze prowadził się już lepiej.W samochodzie nic nie stuka w szystko malina.Czy to może być wina opon?Auto jest teraz na 225/45R17 opny letnie.Noi troche śnieg dziś popadał.Czy może zbieżność?
Opublikowano
Zona dziś kupiła e46 320d touring 02r.Przyjechałem tym autem noi strasznie czasami wyrywa kierownice.Na trasie dobrej drodze prowadził się już lepiej.W samochodzie nic nie stuka w szystko malina.Czy to może być wina opon?Auto jest teraz na 225/45R17 opny letnie.Noi troche śnieg dziś popadał.Czy może zbieżność?

troche te oponki nie takie na nasze drogi...w koleinach bedzie bujalo :cry2: :cry2:

Opublikowano

Sprawdziłbym dla pewności także zbieżność.

Generalnie na polskich drogach na szerokich oponach jeździe się kiepsko, szczególnie gdy na drodze są podłużne koleiny.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
Brat miał e-46 sedanik 320D oponki 215 16" i jak troche pojezdzilem to zauważylem to samo co Ty - też tak mi wyrywało... Autko ma bardzo czujna kierownice i minimalny ruch w prawo lub lewo od razu zmienia tor jazdy... To wina naszych kolein...:/ Załóż lepiej troche mniejsze oponki... Kolega w swoim ma 205 50 17 i mówił mi, że jest ok... Ale dla "świętego spokoju" pojechałbym też na zbieżność...