Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem

podczas jazdy autkiem E36 silnik 2.0

temperatura cieczy rosnie pod czerwone pole nastepnie spada do srodkowej pozycji niekiedy dizieje sie tak kilka razy nastepnie wskazowka zostaje na srodku

ostatnio zdarzylo sie ze zapalila sie czerwona kontrolka temperatury ale po chwili zgasla a temperatura spadla

2 sprawa to wolno nagrzewa sie wnetrze autka - a w momencie kiedy temperatura spada z wysokiej to leci gorace powietrze do srodka

ps autko ma klime

moze troche zakrecilem ale nie wiem jak lepiej to wytlumaczyc

Opublikowano

powiem szczerze ze nie wiem czy jest zapowietrzony plyn byl wymieniany bo sprawdzalem jest do -21 stopni

czy mozna to jakos sprawdzic - zapowietrzenie ukladu ??

Opublikowano
odpowietrz i tyle :P nie zaszkodzi. musisz poluzować śrubę odpowietrznika przy korku w chłodnicy ciecz powinna z niej powoli sie sączyć (oczywiście przy zapalonym silniku) po chwili układ będzie odpowietrzony ( ogrzewanie włącz na maksa aby nagrzewnica tez sie odpowietrzyła)
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano

dzieki jutro zabiore sie za odpowietrzenie dam znac co i jak

nie wytrzymalem wlasnie wrocilem z testow

wiec

odkrecilem korek zbiornika wyrownawczego odkrecilem korek na chlodnicy odpalilem autko i czekalem

wedlug instrukcji z odpowietrznika powinna saczyc sie ciecz

a u mnie nic ani kropelki

autko rozgrzalo sie do polowy wskaznika i dalej nie drgnelo

co dalej

moze to pompa ??

Opublikowano
Odkręcałeś korek ten przy korku głównym zbiorniczka i nic nie poleciało? Jak przegazowałeś autko to leciało. Jeśli chcesz pompę sprawdzić to odkręć korek od chłodnicy ten duży i przegazuj autko powinno być widać strumień cieczy lecący od strony chłodnicy.
BMW forever!!!
Opublikowano

spoko dzis sprawdze oczywiscie dzis w drodze do pracy sytuacja ta sama

temperatura rosnie pod czerwona kreske 2-3 sek. i spada do polowy lub do 3 , i w momencie spadku wdmuchiwane do auta gorace powietrze.

Niekiedy na te 2-3 sek zapala sie kontrolka zagotowania cieczy chlodzacej

dzis sprawdze ta pompe wedlug twojej instrukcji

Opublikowano

OK

dzis powrot z pracy juz calkiem mily

rozgrzalem silniczek do polowy zatrzymalem sie na odpalonym upuscilem cisnienie i odkrecilem korek zbiornika i odpowietrzacz nastepnie zaczalem dolewac plynu az zaczelo wywalac z odpowietrzacza

temperatura nie ruszyla z polowy zobaczymy jeszcze rano jesli jest OK napisze i dzieki za sugestie przydaly sie :)