Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

tytułem wstępu - na silnikach znam się o tyle o ile, lub nawet mniej, więc bardzo proszę o przystępny język :)

W moim aucie szlag trafił najpierw kolektor ssący, potem pompę wysokiego ciśnienia, a teraz okazało się, że wałek rozrządu jest połamany. Generalnie majster powiedział, że może taniej będzie kupić nowy (w sensie "inny") silnik niż łatać ten. I tu moje pytanie. Czy ktoś może mi pomóc znaleźć taki silnik? Polecić jakiś szrot lub firmę która ma coś takiego na zbyciu.

Po za tym majster postraszył mnie, że do mojego auta (320d touring z silnikiem common rally z 2002 roku) było kilka silników i kupno przez internet silnika grozi, tym, że kupię inny niż powinienem...

Proszę o pomoc.

Opublikowano
(320d touring z silnikiem common rally z 2002 roku) było kilka silników i kupno przez internet silnika grozi, tym, że kupię inny niż powinienem...

Proszę o pomoc.

Zapewnie Cie, ze nie bylo zadnego silnika Common RALLY w 2002 ani wogole. Co do kupna, polecalbym jednak pomoc kogos zorientowanego, bo trzeba przypilnowac jeszcze prawidlowego montazu (dobry mechanik). Szukaj silnika M47N rowniez z 2002r zeby uniknac komplikacji, chociaz ja uwazam ze walek rozrzadu i pompa i tak wyjdzie taniej niz caly silnik

Xdrive

Koder

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra już wiem więcej, ale nadal nie wszystko.

Czy ktoś z forumowiczów wie o silniku do sprzedaży: 204D4 do rocznika 2002. Diesel, automat. Wiem np. że nie może mieć elektronicznej turbiny, bo nie pasuje układ wtrysków.

pozdrawiam