Skocz do zawartości

Dziwny dźwięk wydawany przez silnik kolo kolektora wydechow.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam problem z modelem Bmw 540 93r.Kiedy samochód odpalam i chodzi na wolnych obrotach jest wszystko ok a kiedy wkręcę go na wysokie obroty i spada z nich to zaczyna coś piszczeć w silniku jak spadnie do 500obr/min to przestaje piszczeć :mad2: Samochód był stuknięty i wyciekło ze skrzyni trochę oleju czy to może jakaś pompka piszczeć bo ma za mało oleju?? Z góry dziękuje za odpowiedzi :):)Kolo kolektora wydechowego Edytowane przez Dzidekxx
Opublikowano
Mam taki problem samochód kiedy jest zagrzany doda mu sie gazu na np 4000obr/min i kiedy z chodzi z tych obrotów pomiędzy 1500obr/min a 1000obr/min zaczyna piszczeć silnik jak by coś tarło :( ale już jak zejdzie poniżej 1000obr/min to przestaje piszczeć :( nie wiem czym to jest spowodowane może jakiegoś braku płynu... te piszczenie jest kolo kolektora wydechowego.jeszcze jest taki problem takie sprawia wrażenie na niskich obrotach jak by nie palił na wszystkie cylindry ale jak doda mu sie gazu jest wszytko ok...świece wymieniłem i także wykasowałem błędy i jest tak samo ;/Jest on w automatycznej skrzyni jak ma to jakieś znaczenie ...