Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jak zdjąć plastik z klapy bagażnika w E36 sedan 318i? czy jest on na jakiś zatrzaskach czy przykręcany ?

moze ktoś mi podpowie bo niechciałbym czegoś połamać

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano

Ten plastik jest przykręcony 4 śrubami. Wymagają one specjalnego śrubokręta.

Najpierw musisz odłączyć(odkręcić) podświetlenie tablicy rej.

Opublikowano
aha dzięki czyli jak ściągnę oświetlenie to tam bedą 4 śrubki mocujace ten plastik

Mrówa

Opublikowano

cześć

w mojej 316'tce.....plastik ten jest na zatrzaskach...coprawda cholernie mocno trzymają ale powoli powoli...i jest OK...

pozdrawiam

Opublikowano

no mocno siedzi własnie obawiałem się czy niejest gdzieś przykręcony bop nadmierna siła i moze być porażka

czyli u ciebie na zatrzaskach jest a musisz odkręcać światła poświetlenia rejestracji ?

Mrówa

Opublikowano

Sorki, mała pomyłka.

Plastik jest przymocowany przez 4 śruby, jak je odkręcisz to bez problemu wyjdzie. Lapki podświetlające tabl. rej. są na zatrzaski, więc z też łatwo wychodzą.

Opublikowano
ja w swojej wymieniałem przewody do tablicy rejestracyjnej...i plastik ten przymocowany jest tylko na zatrzaski..włąsnie poszedłem się jeszcze upewnić.... :lol: ...no chyba że mówimy o innym plastiku....świateł podświetlania rejestracji nie ruszam wogóle....
Opublikowano

nie chodzi mi o ten plastik w środku bagażnika na klapie prostokątny płaski z wgłebieniem na rękę do zamykania

dobra to pytanie z innej beczki : jak zdejmę ten plastik bedą widoczne otwory od rejestracji czy one są na wylot chodzi mi o zamocowanie mocniej tablicy rejestracyjnej

Mrówa

Opublikowano

sciagalem ten plastik pare dni temu i u mnie tez nie bylo zadnych srub tylko same zatrzaski. tylko trzeba delikatnie bo mozna je polamac, ale jesli nie chodzi ci o ten to juz nie wiem o ktory. co do tablic to kiedys w innym aucie mi ukradli i od tamtej pory wszystkie mam na nity :)

pozdrawiam

Opublikowano

ok własnie o ten plastik mi chodzi co mówisz dzieki wszystkim za pomoc w tydodniu go sciągam muszę lepij przymocować rejestrację :D dla spokojności. Już raz mi parę rzeczy wcieło w aucie wiec nie zamierzam jeszcze stracić dodatkowo rejestacji.

pozdrawiam

Mrówa

Opublikowano

Ten temat robi się trochę przy długi jak na taki banał:)

Widocznie każdy ma inaczej, albo nie wiemy o czym rozmawiamy... :roll2:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie...... jszukalem na forum ale nie moglem znalezc...... moze wy mi pomozecie jak wymienic zarowki w podswietleniu tabicy rejestracyjnej.....

dzieki wielkie

Opublikowano

Witam .Skoro już rozbieraliście podświetlanie tablicy ja mam małe pytanie w nieco innej materii .Po zdemontowaniu tej plastikowej osłony i wyjęciu plastików osłaniających 2 żarówki okazało się że nie mam przewodu dochodzącego do drugiej żarówki . Stojąc z tyłu auta prawej . Początkowo myślałem że się przepaliła wtedy było by bez problemu .Ale jak już pisałem po zdemontowaniu wygląda to tak jak by brakowało przewodu .Moje pytanie jest takie : Czy od żarówki nr 1 (lewa ) do której idzie przewód zasilający powinno znajdować się rozgałęzienie na dwie żarówki ( na jednym przewodzie)?? Czy jedna żarówka = jeden przewód wchodzący gdzieś w klapę i idący do wnętrza auta .Liczyłem przewody idące z wnętrza auta do klapy i ich ilość się zgadza .Podsumowując jest tak że prawej żarówki nie ma do czego podłączyć . Nie wiem czy brakuje mi jakiegoś rozgałęzienia na dwie żarówki ?? Czy przewodu bo jeden przewód jest i lewa żarówka świeci (obie są sprawne).

Mowa jest o Bmw e36 .