Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukalem na forum i nie moglem znalesc nic o 18 do e36.

Moj znajomy ma takie w e46 i chce mi je sprzedac, zastanawiam sie czy do mojej e36 nie beda za duze. Jakie sa wady? czy spalanie mocno wzrosnie ? chodzi mi tez o komfort i czy nie bede musial cos kombinowc z zawiasem bo mam seryjny i jakie opony kupic na takie felgi najlepiej.

dzieki i pozdr.

Opublikowano

Kolego 18' wejdą do E36 spokojnie.

Wadą będzie to że każdy dołek odczujesz na sobie i zawias trochę dostanie w kość.

Spalanie nie zależy od średnicy felg tylko od tego jakiej szerokośći będą opony.

Jakiej szerokości są te felgi :?: Napisz to dobierzemy jakieś dobre oponki :D

PS. Ja jeździłem teraz na 17-kach i powiem Ci że chcę je sprzedać. Nie ma wprawdzie jakieś super katastrofy ale po przejścu na 15' zimówki czuje się ten komfort :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Szerokosc sprawdze niedlugo i wtedy podam.

Ja mam teraz 15" oryginalne takie jak wychodzily w 93r, tak wogole to mam cale autko bez zmian i nie chce ingerowac. Powiem szczerze, ze komfort jest dla mnie najwazniejszy, wiec moze lepiej nie zmieniac jesli ma to znacznie wplynac na moje odczucia podczas prowadzenia, a z drugiej strony na 19" wyglada fajnie... dam znac jak bede znal szerokosc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

troche odgrzeje...

jezdze na 18' 225/40 i 245/40 w e36 318i.

wnioski:

po niemczech sie jezdzi elegancko, spalanie beny:trasa 8/miasto 11, gaz:11/14l.

u nas jest tragedia, nie dosc ze felgi dostaja w kosc, prowadzi sie bardzo niepewnie, na trasie auto lata jak glupie (nasze drogi :lol: ) trzeba trzymac 2rekami zeby ci kiery nie wyrwalo :( ale to taka nasza szara rzeczywistość.

Ladnie wyglada, ale nie da sie jezdzic a jestem dość ugodowy pod tym wzgledem :P

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg

Opublikowano
To moze kupie sobie 17... powinny byc w sam raz. Jake opony najlepiej zalozyc, tak aby fajnie wygladala i dobrze sie jezdzilo? mowie o e36coupe 318is
Opublikowano
To moze kupie sobie 17... powinny byc w sam raz. Jake opony najlepiej zalozyc, tak aby fajnie wygladala i dobrze sie jezdzilo? mowie o e36coupe 318is

Ja nie założę już nic szerszego jak 205. Wyglada w miarę i jeździ się spoko. A co do szerokości opon to chyba szerokość felgi ma tu decydujące znaczenie.

Mam na handel 17' Motorsporty. Jak cos to PW.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'