Skocz do zawartości

Dwa pokretła od temperatury..po co??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Od niedawna jestem posiadaczem BMW 520i i w zwiazku z tym mam pytanie. Po co w samochodzie są, bo nie sadzę, żebym tylko ja miał, dwa pokrętła z ustawieniem temperatury?? Poza tym ogrzewanie mi nie działa, ale zauważyłem, ze pokretło z prawej strony nie ma zadnego oporu, więc czeka mnie zabawa na weekend :/ Cz jeszcze coś innego może być powodem nie działającego ogrzewania?? Podejrzewam jeszcze, że to nagrzewnica może być :/ Płyn w normie i przedowy gorace, ciepoło gdzieś ginie przy tych kablach wchodzacych do samochdu :/

pozdro yO ;)

Opublikowano

kolego poszukaj! :search:

2 pokretla sa na 2 strefy, jedna dla kierowcy i siedzacych za nim, druga dla pasazera

pokretla nie maja miec zadnego oporu, to nie polonez, a to ze nie masz cieplego powietrza w aucie to wina zaworkow pod maska

pozdrawiam

P.S jak przelaczysz lewe pokretlo od kierowcy na maxa to powinno na koncu byc takie -pyk- to tryb awaryjny i powinno wtedy byc cieplo w aucie (grzanie na maxa)

Opublikowano

zaworki sa po lewej stronie kolo bezpiecznikow pod maska, dochadza do nich 3 weze, i przewody el. sprobuj je rozebrac i przeczyscic albo wymienic

pozdro