Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW E34 520i 1992r. mam możliwość kupienia skóry od takiej BMW ale te fotele są podgrzewane i pompowane i chciałem się zapytać czy będą one działać w mojej BMW sprzedawca kazał zobaczyć czy są kostki białe 2 szt ale nie wiem w którym miejscu szukać czy dopiero jak wykręcę fotel czy tak da rady je znaleźć proszę o poradę może ktoś miał taką sytuację albo może ktoś się orjętuje pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Opublikowano
z podgrzewaniem będą kłopoty bo musisz mieć włącznik z regulacją temperatury do każdego fotela to wszystko idzie zrobić najlepiej jakiś kumaty elektryk musiałby ci wytłumaczyć
Opublikowano
z podgrzewaniem będą kłopoty bo musisz mieć włącznik z regulacją temperatury do każdego fotela to wszystko idzie zrobić najlepiej jakiś kumaty elektryk musiałby ci wytłumaczyć

mylisz sie kolego.to nie jest tak jak w e39 ze masz po panelem klimy pokrętło i włącznik do grzania fotela.w e34 jest to przy siedzeniu i jak masz kostkę pod siedzeniem to bez problemu będą chodzić.a jak nie masz to zgłoś sie do elektryka i Ci to zrobi...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Witam ja wiem że przyciski sa przy fotelu ale chodzi że jak patrzałem pod fotel to nie widać kostek może są gdzies schowane pod dywanami i chciałem się zapytac o to czyjuz ktoś tak miał pzdrawiam
Opublikowano

mylisz sie kolego.to nie jest tak jak w e39 ze masz po panelem klimy pokrętło i włącznik do grzania fotela.w e34 jest to przy siedzeniu i jak masz kostkę pod siedzeniem to bez problemu będą chodzić.a jak nie masz to zgłoś sie do elektryka i Ci to zrobi...

Ostatnio przerabiałem wymianę foteli w E34 ze zwykłych manualnych, na podgrzewane, elektryczne z pamięcią, fotel pasażera pasuje bez przeróbek, wkładasz kostkę i działa, natomiast w fotelu kierowcy u mnie wychodzi ok.27kabli a we wtyczce w samochodzie mam 11 kabli, na szczęście doszedłem do tego jak to wszystko ma być podłączone i wszystko działa!

Opublikowano

Ja przerabialem ten temat w wakacje, zakladajac fotele z e32 do mojej e34. Fotele mam elektryczne, bez podgrzewania i pomowania. Sprawe mialem na tyle skomplikowana ze foteliki pochodzily z ang wersji.

Pod siedzeniami mialem biale wtyczki z lewej pod fotelem kierowcy (pod dywanikami) byla wtyczka ktora miala zasilanie + i - i jeszcze masa innych kabli, a pod siedzeniem pasazera bylo zasilanie i jeszcze chyba 3 kable. Aktulanie fotel kierowcy (z ang wer) wyladowal namiejscu pasarzera a pasarzera pod kierowca :wink:

Niebardzo wiedzialem co i jak wiec podloczyme jedynie zasilanie i wszystko smiga,miedzy innymi pamiec ust fotela (niestety teraz to ma pasazer) .

sadze wiec ze wystarczy podpiac jedynie zasilanie i wszystki ma smigac:)

pod siedzeniami przedmimi masz polaczenie dywanikow przednich z tylnimi( zachodza na siebie) i tam wlasnie musisz poszukac kabli.

Opublikowano

Źle sądzisz :mrgreen:

Podłączając jedynie prąd działa wszystko oprócz podgrzewania i pompowania, jeżeli kolega będzie miał fotele tylko z podgrzewaniem i pompowaniem, to samo podpięcie nic nie da.

Opublikowano

ale jest teraz drugi problem zacząłem montować fotele i zwróciłem uwagę że w kostkach z auta jest mniej kabli w białej kostce niż w tej w fotelu.

Kiedy podpiąłem kostki zapaliły się tylko podsiwetlanie podgrzewania foteli a pompowania nie zapaliło się kiedy chciałem sprawdzić czy działają siedzenia okazało się że grzeje tylko fotel pasażera a kierowcy nie co robić czy jest jakiś bezpiecznik czy co bo sprzedawca mówił że fotele działały proszę o pomóc