Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie chce kupić komplet felg z oponami , a diler w Gdyni nie ma pojęcia czy star spoke 138 podpasują do mojej e39.

Mało tego nie sa nawet pewni czy będą pasować do zwyklej E60 gdyż w katalogu dedykowane są one do 530xi .

W ciemno nie kupie bo na ten komplet wymagają przedpłaty w wysokości 50% (ponad 3200zl).

oto opis towaru z katalogu Bmw:

" Star Spoke 138

Odlewane. Obręcz aluminiowa z oponą zimową 225/50 R17 94H (Dunlop SP Wintersport M 3* RSC). Cena za jedno koło. Do zastosowania w modelach xi "

Na allegro piszą wszędzie ze do e38,e39 oraz e60 idą te same felgi np tu:

http://moto.allegro.pl/item266811248__felgi_bmw_serii_5_e60_e39_e34_7e38_17_wz138.html

I tu moje pytanie do znawców tematu czy ktoś może mi powiedzieć czy te felgi będą pasować do mojego auta.

Dzięki

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli ET, otwór centrujący oraz rozstaw śrub są takie same jak w felgach których używasz do E39 to moim zdaniem powinny pasować.

A co to w ogóle za diler co nie potrafi powiedzieć czy felga pasuje do innego auta :duh: :duh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Po przeprowadzeniu własnego dochodzenia okazało sie że wspomniane felgi do E60 xi , nie będą pasować.

Wprawdzie część wymiarów czyli rozstaw 5x120 oraz szerokosć 7,5j pasują to odsadzenie jest mniejsze i wynosi et43 zamiast et20.

Temat uważam za zamknięty.

Pozdrawiam

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r