Skocz do zawartości

Pytanie o ekran 16x9 i kilka innych bajerow do E39:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

mam 540iA z 1997 roku i chcialbym pare rzeczy dolozyc do niego

Chcialbym was sie zapytac ile kosztowalyby poszczegolne czesci:

-diody z tylu

- zalozenie pompowania kół (takie cos jest w E39 od 1998) czy sie da?

- caly licznik predkosci i obrotow od M5 E39 ze skala do 300km/h , czy da sie to zalalozyc?

-ekran 16x9 z odtwarzaczem dvd oryginalny od bmw, ile kosztuje to?

Pozdrawiam

Opublikowano
Czesc

mam 540iA z 1997 roku i chcialbym pare rzeczy dolozyc do niego

Chcialbym was sie zapytac ile kosztowalyby poszczegolne czesci:

-diody z tylu

- zalozenie pompowania kół (takie cos jest w E39 od 1998) czy sie da?

- caly licznik predkosci i obrotow od M5 E39 ze skala do 300km/h , czy da sie to zalalozyc?

-ekran 16x9 z odtwarzaczem dvd oryginalny od bmw, ile kosztuje to?

Pozdrawiam

heloł.

Diody z tyłu - ja za lampę płaciłem 770 pln na Narbutta. Czy wystarczy przełożyć same lampy - nie wiem. Było już chyba na forum - linku nie podam bo nie znam, więc :search:

- o tym pompowaniu to wiem nic

- ekran 16x9 - niedawno widziałem na allegro w granicach 3kpln :twisted: , a czytnik DVD Mk IV gościu cenił na 1800 (bardzo drogo):evil: , też na allegro. Czytników było w sumie 4. :sad2: No i nie zapomnij o centralce i antenie Navi. ale nie wiem ile to kosztuje, myśle że też z 2 kpln :think:

pozdro :wink:

Opublikowano

Wyrażaj się jaśniej :) - dioda kosztuje ok 1zł. za szt. :evil:

1. A to, o co Ci chodzi :) - o ile się nie mylę ok. 800-1000zł.

2. Wszystko się da, ale myślę, ze koszt będzie duży - ciężko mi powiedzieć, ale pewnie ze 2-3 tys trzeba liczyć

3. Jest parę opcji - przede wszystkim czy z tunerem TV, z jakim radiem itp. - minimum (bez tunera TV) ok. 6.5-8 tys. z założeniem.

Jeżeli chodzi o navi - wal do mnie, temat mam "obcykany".

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

2. Wszystko się da, ale myślę, ze koszt będzie duży - ciężko mi powiedzieć, ale pewnie ze 2-3 tys trzeba liczyć

3. Jest parę opcji - przede wszystkim czy z tunerem TV, z jakim radiem itp. - minimum (bez tunera TV) ok. 6.5-8 tys. z założeniem.

1.ok diody to juz wiem:)

2. czujnik cisnienia z pompowaniem opon - kosztuje to 800-1000zl ?

3. Licznik ze skala do 300km/h M - 2000 zl ? chyba niemozwliwe?

4.Takie cos jak telewizja czy navigacja mnie nie interesuje bo nie widze sensu tego uzywac:) Co do ekranu 16x9 to intersuje mnie tylko zeby bylo najlepsze radio i w bagazniku czytnik dvd zamiast zmieniarki CD.

Opublikowano

1.ok diody to juz wiem:)

2. czujnik cisnienia z pompowaniem opon - kosztuje to 800-1000zl ?

3. Licznik ze skala do 300km/h M - 2000 zl ? chyba niemozwliwe?

4.Takie cos jak telewizja czy navigacja mnie nie interesuje bo nie widze sensu tego uzywac:) Co do ekranu 16x9 to intersuje mnie tylko zeby bylo najlepsze radio i w bagazniku czytnik dvd zamiast zmieniarki CD.

Sorki, źle ponumerowałem :

Powiedzmy tak - pompowanie nie wypowiadam się.

Licznik od M5 - pewnie da się, nie wiem ile kosztuje ... - chyba, że chcesz wiedzieć ile nówka w serwisie.

Czytniki DVD, które są czasami montowane, to są tylko i wyłącznie czytniki map, nic po za tym. Chyba, że ktoś sobie chce zainstalować odtwarzacz DVD do filmów ... to musisz mieć moduł TV (bo to jest tzw. moduł video - czyli możliwość wyświetlania obrazu), no i ekstra odtwarzacz DVD (nie mający nic wspólnego z czytnikiem nawigacji DVD.

Nawet jeżeli Cię interesuje tylko radio to musisz mieć pełen zestaw, ewentualnie bez modułu TV.

Koszty podałem - jeżeli bez DVD - co najmniej 6.5 tys, z DVD - gdzieś pod 10 tys.

Jak chcesz mieć tylko bajer, to kup sobie zestawik co jest w sklepach car audio - będziesz miał DVD z ekranem, za jakieś 2-3 tys.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

A jeszcze jedno - przypomniało mi się - jak Ci nie zależy na czytniku DVD do nawigacji, to możesz zastosować tańszy czytnik nie DVD (bo i tak służy tylko do map) - zaoszczędzisz ok. 500-800zł, a możesz nawet kombinować ze starszym komputerem nawigacji, zaoszczędzisz jeszcze ok. 200-300zł. i zrezygnować z anteny GPS i kabla do niej (ok. 150-200zł.) - czyli może zmieściłbyś się w ok. 5500-6000zł i to bardzo optymistycznie.

Oczywiście wszystkie ceny mówię o używkach ;)

Stronka