Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się który silnik w BMW serii 5 jest najoszczędniejszy jeśli chodzi o jazdę po mieście?

Ja osobiście nie lubię gazu, ale zastanawia mnie porówanie kosztów związancyh z silnikiem 525 tds do 525 i 528 benzyna + LPG. Diesel podobno uchodzi za bardzo awaryjny i pewnie tu będą dodatkowe koszty, a w przypadku LPG będą dodatkowe koszty badań technicznych częstszej wymiany oleju, świec, przewodu i jazdy na benzynie zanim przełaczy sie na gaz. W dłuższym okresie użytkowania co wyjdzie taniej? Czy przy TDS'ie zawsze trzeba spodziewac sie problemów? Jak wyżej wymienione siliniki radzą sobie z instalacją LPG sekwencyjną?

Opublikowano

Zadałeś pytanie w stylu:

"Co kupić, aby sprzedać z zyskiem za 150 lat, dolary, czy złoto?"

W takim porównaniu jest olbrzymia ilość zmiennych, należałoby przyjąc wiele założen które mogły by kompletnie wypaczyć wynik.

Ale odpowiem ci tak, najtańszy będzie ten kupiony w najlepszym stanie, właściwie dbany i użytkowany.

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

Diesel jest oszczędny tylko jak się go kupuje w salonie.

Z drugiej ręki przebiegi mają ogromne a wtedy koszty utrzymania są dużo większe niż 540 która pali 19 po mieście. Oczywiście możesz trafić okazję która będzie idealna i robiła 30k km rocznie ale będziesz musiał za to zapłacić przy zakupie (nie dotyczy ogłoszeń w PL).

Jeżeli myślisz o LPG to się zastanów czy Cię ogólnie stać na BMW. Może lepiej kupić Golfa i się nie stresować. Jeżeli szukasz samochodu w dolnej części cennika z Allegro to kup Golfa. To oczywiście moja rada a zrobisz jak będziesz chciał.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari