Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

Przymierzylem wczoraj felgi ktore sobie sprawilem - Borbet T 16"/9" opony przod 215/40 tyl 225/40. Jak zmierzylem przeswit miedzy opona a nadkolem to z przodu wyszlo 10 cm a z tylu 6 cm a odleglosc od miski olejowej do ziemi wynosi 14 cm, i w zwiazku z tym mam pytanie.

Chce obnizyc zawieszenie ale chce zeby optycznie przod byl nizej niz tyl, jakie obnizenie mam wybrac??? Myslalem o tym ale nie wiem czy mam racje ze jak obnize auto 60/40 to z przodu przeswit miedzy opona a nadkolem bedzie 4cm a z tylu 2cm, nie bedzie to smiesznie wygladalo i wbrew temu co chce- przod nizej???

Jeszcze jedno, jesli obnize przod o 60 mm to teoretycznie miska bedzie 8 cm nad ziemia, czy to nie jest za nisko na nasze drogi i czy zima da sie jezdzic z takim obnizeniem???

Z gory dzieki za rady...

Opublikowano

wejdz na www.e30.de i po prawej stronie wpisz w okienko to co bedzie cie interesowac czyli albo 60/40 albo 215/40 i wyskocza ci tematy z fotorelacjami jak wygladaja e30stki z takim zawieszeniem lub oponami. zobaczysz ze klin bedzie i jaka wysokosc od ziemi.

osobiscie sam taki zestaw mam w m40 i nie narzekam.

klina nie bedzie jak wstawisz np. -40/40