Skocz do zawartości

nie dzialajacy predkosciomierz i ekonomizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wzystkich problem jak w temacie. Kupilem bmw e39 520 1999r nie dzialaly liczniki cale padniete po wymianie na drugie zostal proble z predkosciomierzem i ekonomizerem. po podlaczeniu do testera jest blad 21 - internal fault instrument-cluster electronics. moze mi ktos to wyjasnic dodam ze bemka z szyna can. dzieki za wszystkie sugestie
Opublikowano
licznik po wymiamie powinien być zakodowany a jeśli mimo to nie pokazuje prędkości to padł czujnik ABSu w tylnym lewym kole (i ABS też wtedy nie działa)
Opublikowano
no niestety tak jak już wiesz tu jest wszystko sterowane cyfrowo i każdy praktycznie moduł przechowuje kupa informacji o aucie a szczególnie licznik
Opublikowano
jeszcze jedno pytanie mam do dyspozycji launch x431 moze sie orietujesz czy da sie to tym narzedziem zakodowac bo ja nie znalazlem tam takiej opcji
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
a czy on nie bierze sygnału z tylnego mostu jak w e34? Bardzo często przełamuje się wiązka :) Ekonomizer nie działa bo nie działa bo nie widz prędkości - to jedyna przyczyna ;)

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
a czy on nie bierze sygnału z tylnego mostu jak w e34? Bardzo często przełamuje się wiązka :) Ekonomizer nie działa bo nie działa bo nie widz prędkości - to jedyna przyczyna ;)

No niestety E39 to już nie E34 :cool2:

Opublikowano
...z wyjątkiem kliku szczegółów takich jak np silnik :lol:

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
...z wyjątkiem kliku szczegółów takich jak np silnik :lol:

Takich szczegółów można by znaleść jeszcze kilka. Owszem silnik ten sam po niewielkich modernizacjach np kolektora ssącego. No i znaczek ma wspólny :lol: bo to w końcu jedna wielka rodzina jak polacy! :cool2: