Skocz do zawartości

Wymiana na revers rds na cd buisness cd rds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem konkretów ale nie znalazłem.

Kupiłem Cd buisness rds do E39 , miałem revers rds dziś chciałem wymienić i kiszka. Do reversa jest jedna kostka a do cd trzeba dwóch (wyświetlacz) i co teraz. Dodam że zestaw jest 2-częściowy. Czy są jakieś kostki , przejściówki żeby to podłączyć. Proszę o pomoc. Nawet nie wiem czy kupiłem sprawne radio.

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki, dzwoniłem do serwisu dostępny jest adapter za 174 zł.
Opublikowano
To nie jest ten adapter, chyba że masz w samochodzie stare złącze, a radio ma nowe, to wtedy jego też potrzebujesz ... ale przedewszystkim potrzebny Ci kabel do tzw MID-a, za ok. 75zł. (numer katalogowy jak dobrze pamiętam "z głowy", to 6 405 409)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem w serwisie wtyczę do MIDA z której wychodzi 5 kabelków: dwa +, masa, podświetlenie, sterujący. Podłączyłem kolorami do przewodów z oryginalnej kostki (kolory jak najbardziej podobne do siebie), no i gra .

Koszt tej kostki 75 PLN.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
siemka tez chce zrobic to co TY tz wymienic radio na CD ale nie wiem jak do tego sie zabrac. jezeli mozesz to podaj mi nr gdzi moge dostec te wtyczke mid-a.pozdro
Opublikowano
  • Autor
Zamów w serwisie cześć po numerze 65 129 405 409 to jest ten kabelek do mida z Łodzi zapłaciłem 75 zł.
Opublikowano
wielkie dzieki kolego .pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym nadchodzacym roku 2008 dla wszystkich posiadaczy bemek!!szeroosci..