Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegów

mam prośbę i pytanie, w mojej buni 325 TDS M51 po odpaleniu silnika pedał gazu wogóle nie reaguje a obroty mam pomiędzy 500-600 lekko falujące. Szukałem w wyszukiwarce lecz nic na mój przypadek nie znalazłem i moje pytanie brzmi:

Czy to może być uszkodzony nastawnik pompy wtryskowej czy brak gdzieś połączenia z z tym nastawnikiem na złączu, czy ktoś już miał taki przypadek- jeśli tak to proszę o podpowiedzi w czym szukać

Opublikowano
Jezeli chcesz zdiagnozowac usterke to najlepszym rozwiązaniem jest podpięcie pod komputer i wykarze ci co jest nie tak.Mialem problem z pedalem gazu w czasie jazdy raz reagował raz nie i tak w koło macieju.Pojechałem na komp. i wykazalo ze brak polączenia z pedałem gazu.Zdjąłem osłone i okazało sie ze przerwał sie kabel od pedału (kolor żółty) po zlutowaniu wszystko wróciło do normy :) sprawdz okablowanie od pedału do wiazki
Opublikowano

witam ponownie

znajomy podjechał do mnie do garażu z laptopem lecz ta djagnoza wkazała jedynie uszodzony podgrzewacz spryskiwacza do szyb a pozatym nic. Sprawdziłem całą wiązkę od pedały gazu i też ok.

Lecz doszedłem już co to może być i rozebrałem nastawnik pompy wtryskowej, pomieżyłem obwody i okazało się że pękł przewód od cewki magnetycznej zaraz za dociskiem sruby gdzie był chyba zbyt mocno dokręcony i go zgniotło i się ukruszył od wibracji.

I teraz moje pytanie brzmi:

czy wie ktoś jak ustawić to wachadełko ruchome za pomocą miernika indukcyjności i jake powinny wykazywać wartości na poszczególnych końcówkach

przyznam się że wina jes po mojej stronie bo zapomniałem zrobić zdjęcia przy rozbiórce