Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem w 730iA rano odpalam na benzynie chwile chodzi jak zwykle i na gaz chodzi elegańsko ,drapie szyby po chwili obroty spadają az zgas !!,odpalam na gazie nie idzie no to na bp kręce kręće załapał no i na gaz chodzi ,jadąć z powrotem zjezdzam z autostrady to samo na bp i na gaz i chdzi ,co to może być ????nie trzymie obrotów silniczek krokowy czyściłem ostatnia z gazu ,może jakiś czujnik cieczy ? albo przepływka to chyba szybciej ,raz miałem wystrzał ale dawno i sie nie zawiesił klapka chodzi ale może coś tam na potencjometrze od dołu coś sie przestawiło ? a jakie wasze zdanie ? aha kable i kopułka wporządku bo przed zimą czyśćiłem ,no i znowy świece ? niewiem ,podpowidajcie pozd.
Opublikowano

Kolego,

mam to samo, ale od samego zakupu.

Wymieniłem już wszystko (jeszcze tylko silnik został).

Teraz po prostu auto rozgrzewam na Pb i przełączam na gaz.

Jak jest zimny to obroty spadają bardzo nisko - na gazie na pewno by zgasł, więc jadę na Pb, albo przełączam na lpg i cały czas prawa noga na gazie, a lewa na hamulcu.

pozdr

Mariusz

PS.

Jak zwalczę temat dam znać, bo to duuuuże wyzwanie dla mnie jest. (prawie jak by Yoda powiedział).

Opublikowano
witam dzięki a tylko sie ta zaczeło dziać jak temperatura spadła na dworze ,ale parownik tez moze być bembrany bo ja juz hohoh przejechałem a od dwóch lat nierobiłem nic he marazie jest ok ale wole za wczasu to usunąć !! powoli bende grzebał zobaczymy co z tego bendzie hehe pozd.