Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam sekwenscje w mojej betce, chodzi idealnie, jest z nia tylko maly problem. Zima gaz wrzuca mi tak po 4-5 km, to jeszcze rozumiem(przewaznie po 2-3km od startu), ale ostatnio msz przejechac ok 8 km zeby wrzucil gaz a dzisiaj tem. u mnie to +4 stopnie. Wskazowka od temperatury wody juz po 4-5 km stoi rowno na polowie i w samochodzie jest "war". Juz raz padl mi ten czujnik tempratury, ale wtedy nie wrzucal wcale gazu.

Pozdr

BMW "Today, tomorrow, always"
Opublikowano
a grzeje ci sie auto czy problem jest w tym ze pozno sie wlacza?jak tak to na "gazie" mozna ustawic i temperature wlaczania fgazu i czas po jakim ma sie wlaczyc.ja mam ustawione ze przy dodatnich temp.wlacza sie po ok. 10s, a jezeli sa temp ujenmne to jak ma ok 21st.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najprościej to zdiagnozować można podłączając kompa i patrząc, jaką temperaturę "widzi" czujnik temperatury sterownika LPG. Jeżeli kłamie - wymienić... koszt czujnika jest niski.
Kai