Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Tak jak w temacie.

Nie mam pojęcia dlaczego.Gdy podszedłem do auta to zobaczyłem jak leży w pionie na szybie.Może ktoś mi ją tak na siłę ustawił i przy okazji popsół,lub staneła tak podczas używania.

Wiecie może jak ją naprawić?

Pozdrawiam aris
Opublikowano
Witam musisz ją jak najszybciej rozebrać i nasmarować bo jeśli dłógo jej nie używałeś to będziesz musiał ją rozwiercać żeby wogóle cokolwiek z nią zrobić lubią okropnie rdzewieć .
Witam wszystkich mołośników BMW !!
Opublikowano
otwórz samą szybe i poruszaj wycieraczką powinna lekko chodzić póżniej przy otwartej szybie włącz wycieraczkę powinien silnik pracować .mechanizm nie jest skomplikowany możesz rozebrać posprawdzać
Opublikowano

Jest dokładnie jak napisałeś.Wycieraczką można poruszać tylko przy otwartej szybie.(jak jest zamknięta to tylko do połowy).

zobaczymy...

dzięki

Pozdrawiam aris
Opublikowano
Nic nie trzeba rozbierać. Otwórz lekko szybę i psiknij WD40 w dwa małe otwory w miejscu mocowania wycieraczki do szyby. I ruszaj nią w lewo i prawo z minutę. Psiknij jeszcze raz i ruszaj. I jeszcze raz. Powinno zadziałać.