Skocz do zawartości

Poduszki powietrzne ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poprzedni wlasciciel mojej bmki zmienil sobie stara kierownice na M5 z multifunkcja. Oczywiscie nie podlaczyl jej nawet i dziala tylko klakson bez poduszki i bez multi. Oczywiscie kontrolka poduchy swieci na czerwono i mam pytanie ...czy to oznacza ze wszystkie poduchy nie zadzialaja przy wypadku czy tylko jedna ?? ...jezeli tak jest a wydaje mi sie to bardzo prawdopodobne to czy da sie tak podlaczyc zeby komputer nie widzial tej jednej niepodlaczonej poduszki z kierownicy i zeby reszta dzialala ??

i pytanie nr 2 ile roboty jest przy podlaczeniu tych dwoch rzeczy tzn poduchy i multifunkcji zeby wszystko bylo OK ewentualnie jakie koszty/jakie przerobki

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

Swieci sie blad poduszki-bo zostal przerwany obwod-teraz nie wiadomo czy masz tam poduszke, czy tylko zaslepke?jesli poducha jest to trzeba wykasowac blad( na kompuetrze) to czy zadziala czy nie podczas wypadku to na 2 babka wroza( moze, ale nie musi-blad jest tylko sygnalem-informacja ze cos bylo NIE TAK)

co do tej multifunkcji nie wiem czy sa tam wogole pociagniete przewody do tego ( nie wiem bo nie rozbiaeralem czegos takiego- ale wiem ze bmw robi w sumie do wszytskich takie same wiazki -a w zaleznosci od wersji wyp. podciagaja dodatki) tak wiec ta mulifunk. jest dodatkiem-

Rozkrec i to sprawdz-albo czekaj na info od innych kolegow