Skocz do zawartości

Kontrolka Airbag-u dziwny problem, prosze o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj odebralem fotele do swojej e36 od tapicera i po poskladaniu wszystkiego do kupy okazalo sie ze siweci sie kontrolka od AIRBAGA po odpaleniu, ale jest z nia tak : najpierw zapala sie i gasnie, poczym znowu sie zapala i po okolo 3-4 min jazdy gasnie juz na zawsze , az do ponownego odpalenia wtedy to samo. Prosze o pomoc w czym jest problem moze ktos mial podobne objawy ??
Opublikowano
wcale nie dziwny, o typowy ;) odłączyłeś napinacze pasów przy wałczonej stacyjce. musisz udać sie do warsztatu zęby ci softem skasowali błąd airbagu innego wyjścia nie ma. a na przyszłość użyj opcji :search: ja już tez to przerabiałem wiec było opisywane co naj mniej parę razy.
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano
w większości lepszych zakładów. taki zwykły błąd airbagu to byś sam skasował interfejsem z allegro. no ale jak nie chcesz sie bawić to popytaj u mechanika z tego co wiem koszt takiej usługi to ok 30zł, i niech ci inspekcje od razu skasuje to tez będziesz miał spokój i z pinami nie będziesz musiał kombinować :)
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano
Wlasnie inspekcja byla robiona miesiac temu przy wymianie ;-/ a mam jeszcze jedno pytanie, poniewaz podczas zakladania foteli zauwazylem ze tylko do fotela pasazera idzie taka dziwna wtyczka i nie wiem od czego ona jest i czy tylko z jednej storny powinna byc ;-/ ?
Opublikowano
a masz cos elektryki w fotelach???? To moze byc od pasow zasilanie lub czujnik jak masz kontrolke niezapiecia pasow, jak od pasow to powinna byc z dwoch stron, a jak od kontrolki to w fotelu kierowcy nie pasazera :?

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano

To nie jest nic od elektryki foteli. Sam mam ten problem u siebie po wymianie zwykłych foteli na podgrzewane z m-pakietu, też świeci mi się lampka poduszek. A to dlatego że przy demontażu starych wypiąłem kabelek od strony fotela z kostki która jest od strony auta, a w nowych fotelach nie potrafię zlokalizować tej wtyczki, nie wiem gdzie się wpiąć. A ta wtyczka występuje tylko od strony pasażera z bardzo prostego powodu - w fotelu jest mata, która rozpoznaje, czy ktoś na nim siedzi, w fotelu kierowcy ten bajer nie występuje, bo siłą rzeczy zawsze ktoś musi prowadzić, a pasażer już niekoniecznie musi się znajdować w aucie.

Pozdrawiam

aha, jeszcze jedno - dopiero co zauważyłem - to powinno pomóc:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=48167

Opublikowano
wielkie dzieki micak, ;-) co do elektryki to na fotelu pasazera mam jeszcze 3 wolne duze kostki i z boku fotela pasazera tak z tylu jest namalowany fotel i dwa przyciski takie jak od el szyb ale mniejsze w fotelu kierowcy nie ma nic takiego . jednak nie mam w instalacji zadnych przewodow do tego ;-/