Skocz do zawartości

drganie podczas delikatnego hamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,wiem ze to temat wielokrotnie walkowany ale moj przypadek jest troszeczke inny, mianowicie drganie kierownicy wystepuje ale tylko wtedy jesli hamuje bardzo delikatnie,jesli wcisne pedal hamulca mocniej to ustaje, najbardziej nieprzyjemne drganie wystepuje podczas jazdy ok 50-60km/h ,jesli hamuje z duzej predkosci to nic sie nie dzieje,dodam iz kola są sprawdzone 3razy i są proste i wyważone,wahacze wymienione,tarcze mają jakies 5000km, tarcze są firmy FEBI,czy mogly sie pokrzywic tak szybko,czy te objawy wskazują na tarcze czy moze cos innego jeszcze sprawdzic.Samochod to e34 525 24V

pozdrawiam

tomek

Opublikowano

tarcze moga sie zwichrowac w jednej chwili: wystarczy że są mocno rozgrzane i wjedziesz w jakąś większa kałuże wody....

może warto byłoby je sprawdzić i dac do przetoczenia może

Opublikowano
tarcze moga sie zwichrowac w jednej chwili: wystarczy że są mocno rozgrzane i wjedziesz w jakąś większa kałuże wody....

może warto byłoby je sprawdzić i dac do przetoczenia może

ja też miałem taki małe bicie w e32.dałem do przetoczenia tarcze i jak ich założyłem była tragedia.bałem sie jechac nawet 20km/h(a robiła to b.dobra firma na skale światową-robi np tłoki do samochodów Aston Martin)kolega mój tam pracuje i napweno to było dobrze zrobione.jesli sie okaże ze to tarcze to czeka Cie tylko jedno wyjście.kupno nowych.nie są aż takie strasznie drogie bo ATF do e32 kosztują ok 450zl z klockiami.

pozdrawiam Łukasz

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i