Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zauważyłem, że podczas ostrego hamowania (gdy włącza się ABS) z silnika słychać dźwięk jakiegoś silniczka. Dzieje się to też wtedy gdy do akcji wkracza system ASC. Ktoś na forum powiedział, że to wina pompy ABS, jednak nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie: Czy to oznacza zużycie pompy i konieczność jej wymiany? Czy wystarczy przesmarować, wymienić płyn czy coś? :D Dodam. że ten dziwny dźwięk na pewno dochodzi z komory silnika i trwa ok. 2 sek :)
:)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A więc kończąc ten jakże rozbudowany wątek :P powiem tak: w warsztacie specjalizującym się w naprawie BMW M-Auto w Katowicach panowie powiedzieli, że taka głośna praca pompy jest normalna - tak ma być :shock: W każdym bądź razie ABS był sprawdzany i działa prawidłowo. Trochę mnie to dziwi, bo jeździłem już innymi samochodami z systemem ABS i tam jakoś pompa pracowała pocichu :D Ale skoro BMW montuje głośne pompy to to oznacza tylko jedno... takie pompy są lepsze! :8) Hehe...
:)