Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam.

To jest mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość.

Od niedawna jestem posiadaczem e39 520i z 1997. W samochodzie mam centralny zamek, lecz nie na pilota tylko na kluczyk. Ze względu, że nie jest to zbyt wygodne zamierzam zamontować sterownik, który będzie obsługiwał piloty. W związku z tym mam dwa pytania:

- gdzie znajduje się fabryczny sterownik centralnego zamka do którego trzeba podpiąć nowy sterownik

- czy jego podłączenie jest bardzo problematyczne

Szukałem na tym forum, ale nie znalazłem tak nic konkretnego.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez Sołtys
Opublikowano

a były w ogóle e39 bez kluczyka z pilotem?

a ile masz kluczyków do samochodu? powinny byc 4: 2 z pilotem, jeden bez pilota i jeden plastykowy

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Dolaczam sie do pytania ?? Panie kolego Soltys - czy udalo sie rozwiazac ten problem ?

Ja mam dwa klucze z przyciskami (ale chyba steruja tylko lampkami w tychze kluczach). Znalazlem na ebayu kontroler z pilotami ale gdzie to podlaczyc ??

M.

Opublikowano
zastosuj zwykły najprostrzy sterownik centralnego zamka. Przewodów sterujących szukaj w wiązce wychodzącej z drzwi kierowcy. Napisz jaki rok to powinienem mieć nawet opis jakie to kolory.
Opublikowano

Siemka,

Moj rocznik to 07/97 -sedan. Masz moze gdzies jakies schematy elektryczne ? Bylbym wdzieczny za podrzucenie na maila ;)

mswfoto(nospam)@gmail.com

Piszac na maila usun (nospam) z adresu.

Dzieki

Marcin.

Opublikowano

sterowany jest plusem. Dostajesz sie po zdjęciu boczka z drzwi kierowcy. Tam należy sie wpiąć w przewody koloru:

niebiesko/czerwony - zamykanie

biało/czarny - otwieranie

Wpinasz sie pod boczkiem bo niestety w wiązce z drzwi (od środka) nie znajdziesz tego co potrzeba. Można jeszcze dokonać podpięcia w te same przewody przy LCM (nad nogami pasażera) ale tam będzie gruba wiązka kabli i gorsze dostanie to odpowiednich przewodów. Osobiście wpinałem sie zawsze w drzwiach kierowcy.