Skocz do zawartości

przerywa i czasem strzela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pamowie pomocy :mad2: od paru dni w moja 320 zaczela szarpac przerywac i czasem nawet strzeli tak delikatnie,czuc ze nie pali na wszytskie cylindry,co to moze byc??od razu mowie ze nie mam gazu bo gaz jest dobry do fiata poloneza i do kuchenki a nei do auta :lol: pozdrawiam i prosze o pomoc
Opublikowano

Sprawdź świece i przewody.

bo gaz jest dobry do fiata poloneza i do kuchenki a nei do auta :lol:

A Fiat i Polonez to nie auta :?: Możesz zostawić to dla siebie jak gaz Ci nie odpowiada a nie dodawać głupie komentarze.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
  • Autor
a jak sprawdzic przewody jak tam sa tylko takie cieniutkie do podlaczenia cewek??przeciez tam jako tako kabli wysokiego napiecia nie ma a na tych cienkich ani na cewkach przy zapalonym silniku jak jest ciemno nie widac zeby gdzies iskra przeskakiwala
Opublikowano
No właśnie chodziło mi o te fajki. Ale skoro mówisz że w nocy nie iskrzy to nie mam pojęcia co tam się może dziać.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
A może mała nieszczelność na dolocie powietrza? Czyli na tej gumie? :worried:
Opublikowano
  • Autor
chodzi o ta gume co idzie od filtra do kolektora ssacego?? a jezeli chodzi o wyjecie swiec to trzeba najpier wyjac cewki,moze mi ktos przy okazji powiedziec jak je wyjac?? a te kable nie iskrza bo kiedys w garazu zgasilem swiatlo i patrzylem z piec minut to ani pol iskry nei bylo
Opublikowano
chodzi o ta gume co idzie od filtra do kolektora ssacego??

Tak.

Opublikowano
  • Autor
jutro bede sprawdzal wszystko po kolei bo dzis juz mi sie do garazu wjezdzac nie chce poza tym trzeba sie uczyc na egzamin bo jutro jeszcze na uczlenie :? a jakby jeszcze ktos powiedzial jak te cewki posciagac zeby sie do swiec dostac to bylbym wdzieczny no i czekam na dalsze mozliwosci co moze sie dziac :?: :?:
Opublikowano
jutro bede sprawdzal wszystko po kolei bo dzis juz mi sie do garazu wjezdzac nie chce poza tym trzeba sie uczyc na egzamin bo jutro jeszcze na uczlenie :? a jakby jeszcze ktos powiedzial jak te cewki posciagac zeby sie do swiec dostac to bylbym wdzieczny no i czekam na dalsze mozliwosci co moze sie dziac :?: :?:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=52806

powinno pomóc

http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
Opublikowano
  • Autor
dzieki dzieki teraz wszytsko jak na dloni :cool2:
Opublikowano
  • Autor
powracam z tym tematem bo juz nie wiem co jest :mad2: wczoraj wykrecilem wszytskie swiece i sa wporzadku,wygladaja na wymieniane niedawno bo ja autko mam od miesiaca,na dolocie nie ma zadnej dziury takze nie mam mowy o lapaniu lewego powietrza,co dalej :?: :?: moze ktos wie jak sprawdzic cewki czy ktoras nie jest padnieta,poza tym chyba wybiore sie do serwisu boscha bo mam dobry sprawdzony i pdepne ja pod kompa moze cos tam wyjdzie,ale najpierw sam chcialbym sprawdzic te cewki,tylko nei wiem jak zmierzyc im ten opor i ile maja miec :?: :?: :?: :?: