Skocz do zawartości

pierwsze mrozy i problemy z otwieraniem drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po wielu deszczowych dniach przyszły mrozy i miałem dzis rano ogromny problem najpierw z otworzeniem a potem z z zamknieciem drzwi...

Po prostu zamykałem drzwi a one "odbijały". Teraz drzwi od kierowcy zamknęły się na amen. słychać że centralny je otwiera i zamyka ale nie można ich otworzyć.Uszczelki nasmarowałem wazeliną techniczna ale to coś z zamkiem sie stało. pomocy!!!!

Swoją drogą, co sie bedzie działo jak przyjdą większe mrozy????

Opublikowano

panowie pomóżcie, dodam że dzyndzel od centralnego zamka normalnie sie podnosi i opada jak w pozostałych drzwiach.

Te jaja sie zaczęły od tego jak próbowałem zamknąc samochód na do końca nie zamkniętych drzwiach kierowcy - nie chciały sie zamknąc- jakby nie łapał zatrzask zamka

Opublikowano
panowie pomóżcie, dodam że dzyndzel od centralnego zamka normalnie sie podnosi i opada jak w pozostałych drzwiach.

Te jaja sie zaczęły od tego jak próbowałem zamknąc samochód na do końca nie zamkniętych drzwiach kierowcy - nie chciały sie zamknąc- jakby nie łapał zatrzask zamka

moze woda dostala sie do srodka i po prostu zamarzla....

Opublikowano

może masz rację, dziś rano o dziwo drzwi sie otworzyły po tym jak napsikałem w dziurkę od klucza mnóstwo wd40.... :D

potem wd 40 we wszystkie zamki w drzwiach, mam nadzieje że pomoże na jakis czas

Opublikowano
Ten sam problem był w mojej becie.Kupiłem preparat do uszczelek bo sie kleiły do drzwi podczas mrozu.Po wypsikaniu wszystkich możliwych uszczelek jest ok.Zamki zalałem smarem z schella.Zobaczymy czy zadziała na wieksze mrozy.Czasami mam tak ze otwieram drzwi i niestaty jest klopot z ich zamknieciem :evil: Wtedy trzeba chuchnac w mechanizm ktory zamyka i to pomaga do czasu az sie samochód nagrzeje.Zadny operacji nie wykonuj na siłę żeby nie połamać lub pomielic mechanizmow od centralnego.U ciebie to chyba trzeba zajzec pod tapicerke zeby zdiagnozowac przyczyne.Pozdrawiam
Opublikowano
Ten sam problem był w mojej becie.Kupiłem preparat do uszczelek bo sie kleiły do drzwi podczas mrozu.Po wypsikaniu wszystkich możliwych uszczelek jest ok.Zamki zalałem smarem z schella.Zobaczymy czy zadziała na wieksze mrozy.Czasami mam tak ze otwieram drzwi i niestaty jest klopot z ich zamknieciem :evil: Wtedy trzeba chuchnac w mechanizm ktory zamyka i to pomaga do czasu az sie samochód nagrzeje.Zadny operacji nie wykonuj na siłę żeby nie połamać lub pomielic mechanizmow od centralnego.U ciebie to chyba trzeba zajzec pod tapicerke zeby zdiagnozowac przyczyne.Pozdrawiam

jakim preparatem smarowałeś uszczelki- ja uzyłem wazeliny ale nie wygląda to za dobrze i brudzi przy ocieraniu przy wsiadaniu