Skocz do zawartości

Jak ja pukne to gasnie ??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze chcialem sie przywitac i przedstawic problem .

Mam bmw e 39 520 98 r . Prawdopodobnie zasysa gdzies lewe powietrze bo slychac swist ale nie bardzo moge to zlokalizowac po drugie po uderzeniu reka w kolektor ssacy wydaje odglos jak by zeszlo powietrze szszszssss i gasnie moze ktos bedzie wiedzial od czego zaczac ?? czy w tych silnikach pekaja plastikowe kolektory ??

Opublikowano
Nie mam gazu i dzis siedzialem przy niej troszke i wydaje mi sie ze to tak jak by uchodzi cisnienie z bloku odglos jest taki jak podczas odkrecenia korka wlewu oleju . Czy moze pod kolektorem jest jakis zawor regulujacy to cisnienie i moze on nie trzymac ??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie widze ze nie wiele ludzi ma pojecie co w silniku piszczy , awarie udalo mi sie naprawic samemu napisze co bylo moze komus pomoze .

A wiec pod kolektorem ssacym jest palstikowa puszka wpieta jednym koncem w kolektor a druga rurka idzie do pokrywy zaworowej , w srodku jest membrana gumowa ktora zamyka i otwiera zawor w zaleznosci od ciscienia ew podcisnienia w kolektorze i silniku problem byl w uszkodzonej membranie , Po wymianie wszystko wrocilo do normy auto chodzi idealnie

Pozdrawiam

Opublikowano

Gratuluję naprawienia we własnym zakresie mimo kruchych podpowiedzi ze strony forumowiczów.

I tak oto forum staje się skarbnica wiedzy.

Na pewno nie jeden z tego skorzysta :wink:

BMW? Bogini Moich Wrażeń.