Skocz do zawartości

czujnik cofania pytanie o wymiane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ostanio na komputerze wykazalo mi ze padl jeden czujnik cofania , jednak czy jest to mozliwe gdyz jak dotykam kazdy czujnik palcem to czuc impulsy.

Drugie pytanie, jak zamowie czujnik to musze kasowac blad w kompie czy odrazu bedzie chodzilo ?

dodam tylko ze przy wrzuceniu wstecznego piszczy mi przez kilka sekund i potem cisza

pozdrawiam

Opublikowano
nie wyczuwam tylko jak przyłożyć palec to czuć impulsy, tak samo jak jak przyłożysz ucho to słychać cykanie. A moze się myle :?: :roll:
Opublikowano

Słychać cykanie mechanizmu jakiegoś ale żeby go pod palcem wyczuć ? Nie próbowałem :roll:

Czujnik niesprawny nie "cyka". Skoro "cykają" wszystkie a pisk podczas wrzucania wstecznego dalej jest to widocznie przyczyna jest gdzieś indziej. Ja bym nie zamawiał w ciemno czujnika nie wiedząc na pewno czy nie działa, bo to nie kosztuje 20 zł, zwłaszcza w aso (a na allegro nie tak łatwo trafić na model do e46).