Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was bede sie streszczal a mianowicie:czy to prawda ze wachacze maja jakies kolory?(chodzi mi o przednie dolne i gorne bo musze wymienic)jak ktos wie na sto procent jakie potrzebuje bmw 520 97r e 39 to prosze o info>i jeszcze jedno mam problem z centarlnym zamkiem tylnych lewych dni-nie zamyka,najpierw zamykal a raz nie,a teraz wogole zamarł...dodam ze mam to juz od lata wiec temp nie ma tu nic do zeczy.Pozdrawiam i czekam na info.acha i czy te tarcze ATE na przod z allegro za 150zl szt to sa oryginaly?czy lepeij z allegro nie kupowac?
Opublikowano
Witam was bede sie streszczal a mianowicie:czy to prawda ze wachacze maja jakies kolory?(chodzi mi o przednie dolne i gorne bo musze wymienic)jak ktos wie na sto procent jakie potrzebuje bmw 520 97r e 39 to prosze o info>i jeszcze jedno mam problem z centarlnym zamkiem tylnych lewych dni-nie zamyka,najpierw zamykal a raz nie,a teraz wogole zamarł...dodam ze mam to juz od lata wiec temp nie ma tu nic do zeczy.Pozdrawiam i czekam na info.acha i czy te tarcze ATE na przod z allegro za 150zl szt to sa oryginaly?czy lepeij z allegro nie kupowac?

Co do centralnego zamka to proponuję zdjąć tapicerkę od drzwi i speawdzić podłączenie siłownika może się coś wypoieło lub też może to być wina siłownika.

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po kolei:

- wahacze nie mają kolorów, ale "kolory" mają tuleje wahaczy. Oznaczają ich twardość. Należy wymieniać je parami i o tej samej twardości, inaczej będzie pływać/ściągać przy hamowaniu,

- centralny zamek - to musisz niestety rozgrzebać, żeby się dowiedzieć; może to być siłownik, a mogą być połamane kable,

- tarcze ATE, BREMBO, klocki JURID, ATE, wszystkie mają swoich zwolenników i przeciwników; ważne, żebyś nie poleciał po kosztach i nie kupił "byleco", a ATE za 150zł za sztukę to cena ok; według różnych źródeł w fabryce wsadzane są między innymi ATE.

Kai
Opublikowano
Każda opcja ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja polecam tarcze Zimmerman nawiercane i standardowe klocki ATE.