Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przyjaciele mam następujący problem: czasami zdarza się że auto po dodaniu gazu (zwłaszcza na ciepłym silniku) zgaśnie gdybym nie dodawał to na wolnych chodziłby bez problemu. Jak już zgaśnie to albo odpali i po chwili znowu po dodaniu zgaśnie albo ma prolblem z odpaleniem. Po obszernej lekturze szacownego forum wychodzi na czujnik położenia wału (Halla). Dodam że mam sekwencję STAG 300, ale dzieje się to zarówno na Pb jak i na LPG więc wykluczam winę gazu. Dodatkowo jak lekko szarpnę silnikiem np. przy puszczaniu sprzegła to na chwilę przechodzi na benzynę tak jakby tracił impuls, więc objaw uszkodzenia czujnika wału: brak impulsu sterującego cewką. Wiem że trzeba podłączyć się pod kompa ale na moje to to ;), co wy o tym sądzicie ew. jaki koszt takiego czujnika E39 11.1998 520 podwójny Vanos M52b20. Zastanawiam się też nad czujnikami wałków rozrządu ale raczej obstawiałbym Halla...
Opublikowano

Witam

Jesli szukasz sprawnego czujnika Halla to mam oby dwa czyli czujnik wału i czujnik 2wałka rozrzadu jesli mam byc szczery to uszkodzony masz czujnik wałka rozrzadu mam czesci silnikowe z silnika M52B20 206 s4 czyli potocznie mowiac M52TU Koszt nowego to 435zl a u mnie to 150 zl za sztuke jak by co pisz na gg 6246596 Tomek