Skocz do zawartości

Klamka... wrrrrr, denerwująca sprawa.. HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

chciałem wysiąźć dziś z auta, łapię za klamkę a tu pstryk a klamka lata luźno... nie otwiera drzwi.... muszę otwierać szybę i łapać za klamkę od zewnątrz żeby wysiąźć z auta....

odkręciłem plastik, wyjąłem (tak troszkę klamkę)... siedzi ona na takim zagiętym drucie... troszkę poprawiłem.. niby siedzi teraz sztywniej ale nadal drzwi nie otwiera... spotkał się ktoś z takim problemem? jak to naprawić?

Mam nadzieję że jak zwykle ktoś podda "cudowne" rozwiązanie, to to wstyd wychodzić z samochodu przed firmą w tak nietypowy sposób...

pozdr,

Robert

Opublikowano

dokładnie. Przy samam zamku w miejsce gdzie wchodzi cięgno żeby" ciągnąć" zamek jest taki plastikowy wynks. 99% że się urwał.

Albo może tylko się odchaczyło

Opublikowano
dokładnie. Przy samam zamku w miejsce gdzie wchodzi cięgno żeby" ciągnąć" zamek jest taki plastikowy wynks. 99% że się urwał.

Albo może tylko się wyhaczyło

Opublikowano
U mnie urwał się uchwyt klamki, a nie ten zaczep w środku do linki. Kupiłem używaną na allegro i wymieniłem bez żadnego rozbierania tapicerki.
Opublikowano
Boczek w E39 zdejmuje się podobnie jak w E34, więc nie ma zbytniego problemu. A cięgło musisz sprawdzić i zaczepy też, cięgło kosztuje około 12zł.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Przy samam zamku w miejsce gdzie wchodzi cięgno żeby" ciągnąć" zamek jest taki plastikowy wynks. 99% że się urwał.

czy ten "wynks" trzeba dokupić czy też da sie jakoś sklecić?