Skocz do zawartości

530d & 525tds (& 525td??) ktory bardziej niezawodny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przymierzam sie do zakupu e39 tylko w dieselu tak do 9,500Euro

i mam maly problem ktory silnik jest bardziej niezawodny czy te 2,5l czy 3l,

jesli mozecie to podajcie ile wasze bmki pala w miescie i na trasie

pozdrawiam

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

bardziej niezawodny będzie ten, który będzie w lepszym stanie technicznym. Trudno jest uogólniać, kupić zajechanego diesla to nie sztuka.

530d będzie paliło minimalnie mniej niż tds, jednak w spalaniu na pewno nie są to różnice "porażające"

Opublikowano

przymierzam sie do zakupu e39 tylko w dieselu tak do 9,500Euro

i mam maly problem ktory silnik jest bardziej niezawodny czy te 2,5l czy 3l,

w tym przedziale cenowym to bedzie cos co juz po raz drugi przekroczy pułap 200.000 km na liczniku.

2.5d pali deko mniej jak 3.0d , jak ma to byc TDS to juz sam musisz wiedziec czy chcesz sie cofnoc w rozwoju motoryzacji , te silniki rewolucjonizowały rynek w latach 90´ .

Opublikowano
Moje zdanie jest takie że są to rzeczywiście za male troche pieniądze na 530d a jeśli chodzi o 525 to myślę że można spokojnie już kupić 525d a nie TDS. Jako użytkownik 525d polecam to autko jak najbardziej. Spalanie miasto 8,5 trasa: 6,7. Srednio ja się mieszcze w 7,5l bez szaleństw.
Opublikowano
Za te pieniądze nie kupisz w dobrym stanie 530d

Mylisz się kolego. Moja 530 d kosztowała 8000 i jest naprawdę w dobrym stanie (170 tys km). Wystarczy jeszcze dobrze poszukać i mieć cierpliwość, ja szukałem rok. Wszystko tylko nie auta od handlarzy. Kill bym tych oszustów... :naughty:

Opublikowano
Udało Ci sie dobrze kupić ale chyba przyznasz że jest to nie łatwe. Ciężka sprawa za te pieniądze kupić, kwestia jeszcze rocznika.
Opublikowano
Moje zdanie jest takie że są to rzeczywiście za male troche pieniądze na 530d a jeśli chodzi o 525 to myślę że można spokojnie już kupić 525d a nie TDS. Jako użytkownik 525d polecam to autko jak najbardziej. Spalanie miasto 8,5 trasa: 6,7. Srednio ja się mieszcze w 7,5l bez szaleństw.

To moj ma spalanie srednie mniejsze, a na trasie duzo mniejsze.

Moze moca nie grzeszy ale wsiadam i jade gdzie mnie tylko kola zawioza...

Polecam moj motor, zreszta jak kazdy zadowolony ze swojego.

Opublikowano

malpa84

ale ja też nie jestem z tych którzy mają umiejętność jady taką jak panowie w tirach, choć to bardzo dobra cecha ja nie potrafię tak, ale staram się, ćwicze :) może dojdę do perfekcji i będę schodził poniżej minimalnej :D

pozdrawiam