Skocz do zawartości

jak dziala ASC w compakcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z asc,przeszukalem cale forum lecznie znalalem kogos kto by opisywal taki przypadek compakcie.Moj problem polega na tym ze abs dziala,a asc niestety nie.po podlacczeniu do komputera wyskakuje brak komunikacji z modulem as a,zostawilem auto do sprawdzenia i nic usterki nie dalo sie zlokalizowac.Czytajac posty duzo osob pisze o dodatkowej przepustnicy sterowanej linka,ktorej wychaczenie moze powodowac swiecenie sie kontrolki.Po dokladnych ogledzinach nie zauwazylem w moim aucie takowego podzespolu .Moje pytanie jest nastepujace:czy wtych autach powinna byc dodatkowa przepustnica i co moze byc przyczyna usterki.(BMW 318ti M44 compact 98r)
Opublikowano
witam,po lewej stronie masz wlacznik/wylacznik asc.czy swieci ci na srodku licznika caly czas ten wykrzyknik z asc czy normalnie sie wylacza i wlacza jak naciskasz guzik?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
  • Autor
Przycick jest,ale nie reaguje,chociaz jest na nim napiecie.Kontrolka swieci caly czas :(
Opublikowano
Moze sie myle... ale chyba taka dodatkowa przepustnica to jest kiedy ASC jest w połączeniu z kontrolą trakcji Czyli ASC+T a nie wszystkie e36 tak miały.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
tak przy okazji w e46 jak jest ASC to jest ASC+T,u mnie jest przycisk tylko ASC a na pompie hamulcowej napis ABD :roll2:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON