Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich fanów marki BMW.

Posiadam bmw e46 330 ci cabrio i niedawno kupilem do niej oryginalne lampy tylne LEdowe z białym kierunkiem i mam problem bo wyskakuje mi błąd żarówek...elektronik mój powiedział że trzeba podać dokłądną wartość - tzn pobór mocy lamp ledowych - prosze o pomoc i ewentualnie odpowiedz na moje pytanie - jaka to wartość - napiecie w lapach ledowych w e46 cabrio , ewentualnie jak obejsc ten błąd!

Proszę o pomoc.

[email protected]

Opublikowano

ja mam to samo w coupe, LEDy pobieraja mniej prądu i dlatego komputer wykrywa to jako spalona zarowke, podobno trzeba wpiąc rezystor w odpowiednie miejsce ale nie wiem o jakiej wartosci i gdzie

moze ktos zna szczegoly?

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano
witam.też założyłem orginalne LEDy do coupe.komputer nie sygnalizuje żadnych spalonych żarówek.wszystko jest ok tyle że mrugają co 30 sek. bo z tego co wiem komputer wysyła sygnał by sprawdzi żarówki a diodzie wystarczy by mrugnąc.w ASO powiedzieli ze LCM trzeba wymienic.koszt ok.1200zł.chyba tak zrobie
Opublikowano

Odnosnie waszych odpowiedzi :

Orientowałem sie juz u paru elektroników samochodowych i wiem ze napewno trzeba w komputerze podac wartosc napiecia lamp i wpisac - wbic mu na stałe..i problem powinien zniknąć więc jeśli znacie kogoś kto posiada takie informacje sprawa załątwiona..

mialem wczesniej audi A6 2000r sedan i tez mialem ledy in pro i nie mialem problemu .. tu jest to komputer jest bardziej czuły i widzi zmiany...

Takze jesli uda wam sie znalesc pomoc - piszcie