Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

1 - Mam sygnalizator tonowy pod kierownicą wydaje on z siebie pojedynczy dźwięk kiedy temp. spada poniżej 3.0st.C , ale chyba powinien sygnalizować pozostawienie włączonych swiateł i pozostawienie kluczyka w stacyjce - czy mam rację?

1a (powiązane) - kiedy otwieram drzwi pasarzera zapala się oswietlenie kabiny i mogę sterować szybami , a kiedy otwieram drzwi kierowcy zapala się swiatełko ale szyby nie działają , czy tak jest prawidłowo?

2 - moja wersja jest na waskiej lampie, na zderzakach (chromy) są takie czarne gumy , i na listewkach do okoła (chromy) też, chciałbym pomalować te listewki i zderzaki (a właściwie same te "gumu")w kolorze nadwozia, ale nie wiem czy da się jakoś polakierować te gumu na tych elementach no i oczywiście uratować chromy.

dzięki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

AD 1) U mnie natomiast sygnalizuje tylko właczone lampy ale temperatury nie bo pewnie nie ta opcja natomiast pozotawienie kluczyków nie sygnalizuje tylko sygnalizuje lampy.

AD 1a) Tak powinno być u mnie jest tak samo ale zauważ ze jezeli zgasisz silnik i otworzysz swoje drzwi a kluczyków jeszcze nie wyjmiesz ze stacyjki to szyba twoja bedzie działała a ale jeżeli wyjmiesz to już niestety nie - u mnie jest identycznie więc napewno tak to działa.

Pozdro.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
witam

1 - Mam sygnalizator tonowy pod kierownicą wydaje on z siebie pojedynczy dźwięk kiedy temp. spada poniżej 3.0st.C , ale chyba powinien sygnalizować pozostawienie włączonych swiateł i pozostawienie kluczyka w stacyjce - czy mam rację?

I tak i nie. Gong informuje o wielu sprawach 8) m.in o temperaturze, a nie tylko o światłach :wink: . Poza tym przekazuje, a przynajmniej powinien info o np. otwartych drzwiach, otwartym kufrze itp :P . poza tym :search:

pozdro

Opublikowano

witam

Ad 1 - U mnie gong syganlizuje tylko temperaturę , a reszta no właśnie widocznie coś jest nie tak , szukałem w postach i nie znalazłem konkretnie co powinien sygnalizować gong w e30 (cabrio).

Ad1a - Sprawdziłem i niestety bez przekręconego kluczyka po otwrciu drzwi kierowcy szyby nie działają obojętnie jak bym nie kombinował jak otworzę drzwi pasarzera to obojętnie czy jest kluczyk czy nie guziki od szyb się podświetlają i wszystko działa.

Ad 2 - może ktoś się orientuje jak to jest z lakierowaniem tych gum?

pozdrawiam

Opublikowano
Zapomnij o malowaniu gum. Do plastików (spojlery, zderzaki) dodaje się zmiękczacza do bazy. Ma gumie nic się nie utrzyma. Zacznie odłazić po miesiącu i wtedy to dopiero bądzie obciachowo wyglądać...
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari